Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Детето реве и иска при баба и дядо
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 21, 2008 5:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, Лейдито Very Happy
И - от мен също поздравления, Бибини Very Happy Не е никак лесно да намериш точната мярка, а и не знам дали изобщо някой успява - струва ме се, че по-скоро понякога успяваме, понякога - не, понякога правим сериозни грешки. Важното е да не се отказваме, да не се отчайваме от себе си и просто да продължим да опитваме - отново и отново. Децата усещат това - това, че мама греши, може да има дори позитивен смисъл - щом мама греши, но поправя грешката си, значи и аз мога да сгреша и това няма да е краят на света, а щом мама се учи на нови и по-добри неща, значи и аз мога - важното е да усещат загрижеността и значимостта си за мама (и татко Smile ). Информацията..действително е много, много противоречива понякога, както и личния ни или професионален опит, ..единственият път като че ли е да си кажеш, че няма Една Единствена Истина и, както казва Лейдито, да формираш своя собствена, според своя усет и своето детенце. А въпросът за смъртта - много хубаво, че не се е случвало - но е вероятно да се появи на някакъв етап, както и всички други въпроси за всички други страни от живота - може да се подготвиш с някаква идея, ако искаш Smile
Е, стискам палци за 3 в 1, пък ако откриеш тайната на търпението - не я пази само за себе си Wink
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 21, 2008 5:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

July,разбира се че няма една единствена истина.Точно затова всяко мнение допринася да си изясня моята истина,да филтрирам информацията и да преценя как да постъпя с Криси.

Колкото до търпението - ако открия тайната,ще я споделя с всички вас Wink

А по въпроса за смъртта и обясненията които ще трябва да давам - може би когато се наложи - тогава ще мисля нещо.Много е важно и възрастта на детето и на каква фаза от развитието е.

Така че засега - не искам да се напрягам излишно. Very Happy

Трябва ми спокойствие,за да мога на този етап да съм полезна за Криси.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї