Пуснато на: Сря Май 14, 2008 3:46 pm Заглавие: Детето реве и иска при баба и дядо
Защо се случва това?Ние не се държиме лошо с нея,не сме я лишили от нищо,но от 1 седмица тя само реве и не иска да се прибира в къщи.Постоянно казва,че иска да ходи при баба си и дядо си.
Прибира се в къщи с рев,изпада в кризи,почва да хълца до задушаване.
Когато направиме забележка за нещо,което не трябва да прави и обесняваме че това което прави не е редно - тя веднага пълни очите със сълзи и започва наново с баба и дядо.Например иска да яде кекс,аз давам кексче и подавам една чиния.Тя хвърля чинията на земята,казва че иска друга.Естествено е да реагирам и да обесня,че не може да си позволява да хвърля така и казвам че няма да дам друга чиния.
Знам че покрай работата и на двамата с баща й не остава много време да се занимаваме постоянно с нея.Но това ли е основното?Времената са такива,всеки иска да има пари,за да е добре детето.Прибираме се,не сме я зарязали,но тя постоянно иска да е навън,да я носиме на ръце,да я гушкаме и т.н.А аз трябва да сготвя,да изчистя,мъжа ми има работа и в къщи - чертежи,проекти и т.н.
Тя е на 2г. и 4 месеца,а усещам страхотната манипулация от нейна страна.Дотам че вчера каза,че иска друга майка.А аз си мисля че все пак не съм лоша майка.
Дайте съвет. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 5:11 pm Заглавие:
Много се чудех дали да пиша, защото не знам доколко мога и в тази тема да се намеся, понеже не съм майка, а гледам повече през призмата на децата.
Ако бабата и дядото я глезят нормално е да иска при тях. А ако всеки път, когато тя плаче вие изпълнявате желанията и е логично всеки път да плаче, за да получи желаното. Ако живеете в панелка, в която и е скучно, пък баба и дядо в къща с двор и животни пак ми се вижда логично да иска да е при тях, чувства се свободна, играе си с животните.
А, ако я оставиш сама да избере в коя чинийка иска да яде? Също така не знам доколко може да окаже влияние, но май ти писа в темата за чупене на предмети при нервност, че си счупила чаша, може и това да е оказало влияние.
Също така след като търсиш съвети неведнъж явно не само си добра майка, но се опитваш да бъдеш и още по-добра. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 5:31 pm Заглавие:
Мерси,deanne.
Бабата и дядото не я глезят толкова,просто имат повече време да обръщат внимание и да си играят с нея.Затова че и е скучно - може би.Всеки е зает с нещо,но това не значи че не обръщаме внимание.Значи не толкова,колкото тя желае.Не изпълняваме всички прищевки,но тя си е голям инат.
Колкото до жилището - баба и дядо живеят също в апартамент и няма животни.
За чинията - че тя сама си вади от шкафа което желае.Просто това беше отново знак на протест.Това беше причината да се ядосам.А тя ако искаше толкова друга чиния - можеше да си вземе.Толкова е самостоятелна,че чак се плаша от това.
Колкото до чашата - тя беше заспала и не е видяла този момент.Оттогава нищо не съм чупила а и не искам.
Отново благодаря за това че мислиш така,защото помощта през призмата на дете е много ценна.Винаги съм уважавала личността без значение от възрастта.Затова се радвам че и моята дъщеря е самостоятелна,но понякога стига до инат. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 5:50 pm Заглавие:
Вие, че не сте я зарязали то е ясно, но си има нужда от нейната доза любов и внимание. Аз мисля, че е по-важно да получи любов и грижи, но ако вие не можете да и ги осигурите, май бабата и дядото си остават най-добрия вариант. Тези кризи с плачът не са много хубави, според моето мнение, но ако когато видиш, че са и пълни очичките и всеки момент ще започне силен рев, ако тогава я прегърнеш и и кажеш колко я обичаш и и отделиш малко време да си поиграеш с нея или нещо такова, но да получи внимание и да разбере колко я обичаш, да го усети, което за дете 2години и 4 месеца не знам колко е възможно. А протестът на 2 години май си е нормален, помня дете на наши познати на 3 години казваше:"Няма, не мога, не искам" в едно изречение и всичко започваше с някакво отрицание и все казваше няма или не и се тръшкаше, ревеше, крещеше, също голям инат .Смятам поне аз, че протестът на 2 години, а и по нататък си е нещо нормално. Самостоятелността знам, че те плаши, но мисля, че трябва да се толелира, е освен ако желанието не е да излезе сама навън де. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 6:10 pm Заглавие:
Тя получава любов,внимание и нежност,но аз се прибирам в седем вечерта,а тя трябва да си легне поне към десет.Събота и неделя пак не стигат - независимо че седя по 5 часа навън с нея.Ситуацията е доста деликатна.Алтернативата - баба и дядо е докато сме на работа.Няма да се примиря да оставя детето си изцяло те да го гледат.Знам резултата след години.
Колкото до прегръдките - да и това правя,играта,вниманието преди силен рев,когато виждам че очите и се пълнят със сълзи.Казвам и колко я обичам,че тя е най-важното нещо в живота ми,но не искам да ме манипулира така.Така че не може всеки път да се получава по този начин.И колкото и да е странно за дете на тази възраст - те са по-прозорливи и от нас.Те усещат и възприемат нещата,но се бунтуват и се опитват да се налагат.Особено за деца с такъв характер като нейния.
И което е по-интересно.Винаги съм толерирала тази самостоятелност в нея,но се получава точно това.Тя си тръгва някъде сама и няма и капка страх.Аз казвам че си отивам,обръщам се тръгвам си,а тя само се усмихва,маха ми с ръка,дава ми целувка /въздушна/ и ми казва "Чао"
В общи линии - такава е своенравна - нямам думи.А ако ти говори нещо - зодия КОЗИРОГ. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 6:31 pm Заглавие:
5 часа не са никак малко
Ами може би не те манипулира, ами наистина я боли от липсата ти. Не познавам детето, за това карам по лично разбиране на твоята гледна точка. Не мисля, че трябва да и позволяваш да ти се налага, ще ти се качи на главата, по-късно ще те върти на малкия си пръст.
Цитат:
тя само се усмихва,маха ми с ръка,дава ми целувка /въздушна/ и ми казва "Чао"
-това ме изуми. А ако наистина тръгнеш или просто се скриеш без да те види?
Мда, своенравна, инатлива и самостоятелна-не вярвам да можеш да промениш нещо от тези неща, с такъв характер надали ще ти е лесно не само сега, то един такъв човек би трябвало да се справя в живота и да е здраво стъпил на земята след време, естествено ще се развива още, но чрез мнооого наблюдения и анализиране все трябва да стигнеш до верния път, ако не от тази пряка, то от другата.
А теб да не те е яд, че не става твоето и че ти се налага, а е само на 2 години?
Ооо, говори ми тая зодия и още как. Ама момчетата представители на тази зодия са ми по-ясни. С момичетата козирози трууудно се разбирам, но друго е когато ти е дъщеря. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:00 pm Заглавие:
Цитат:
А ако наистина тръгнеш или просто се скриеш без да те види?
Правила съм го и това,но тя си тръгва накъдето е решила.А мен ме хваща повече страх,защото има всякакви хора и ако я оставя сама някъде там за известно време - после ще трябва да я търся кой знае къде!
Най-вероятно я боли от липсата на мен и баща и.Може би това е резултата от днешното забързано и напрегнато ежедневие.
Цитат:
А теб да не те е яд, че не става твоето и че ти се налага, а е само на 2 години?
Не,не ме е яд,просто страдам и ме боли.Много я обичам и искам най-доброто за нея.Иска ми се да не страда и да не преживява нещата по този начин.Дано като порасне - да оцени любовта ни.Защото много пъти съм чувала израза "Мен са ме гледали баба и дядо" и наште защо да ги уважавам-"Те какво са ми дали?"
Не искам тя да разсъждава по този начин след години.Защото аз си давам живота и душата за нея.Също и баща и.
Но тя ни манипулира чрез баба и дядо.На моменти ми минава през главата,че тя просто иска да не ходя на работа и да стоя с нея по цял ден и да си играеме.Да,но аз не мога така.А и парите са нужни в крайна сметка. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:15 pm Заглавие:
Определено е резултатът от забързаното ежедневие. Странно как едно двегодишно дете не го е страх да ходи само по улиците
Цитат:
Не,не ме е яд,просто страдам и ме боли.Много я обичам и искам най-доброто за нея.Иска ми се да не страда и да не преживява нещата по този начин.
-мда, разбирам.
Цитат:
Дано като порасне - да оцени любовта ни.
-това мисля зависи изцяло от вас и в по-нищожна степен от средата. Надявам се наистина като порасне да я оцени, но трябва да поработите върху това, щото иначе ......
Цитат:
много пъти съм чувала израза "Мен са ме гледали баба и дядо" и наште защо да ги уважавам-"Те какво са ми дали?"
-да и като прибавим това, че е казала,че иска друга майка явно много те боли . Ами обясни и какво сте и дали, като започнеш от това, че сте и дали живот.
Цитат:
Не искам тя да разсъждава по този начин след години.Защото аз си давам живота и душата за нея.Също и баща и.
-явно сте много любящи родители и силно се надявам да и повлияте.
Цитат:
тя просто иска да не ходя на работа и да стоя с нея по цял ден и да си играеме.А и парите са нужни в крайна сметка.
-да и аз като бях малка не исках мама да ходи на работа и се чудех работата ли предпочита вместо мен, но това е друга тема. Да и парите са нужни, а и работейки си създаваш контакти, все пак човекът е социално същество и не можеш да си общуваш само в семеен кръг. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:34 pm Заглавие:
Странно е наистина,но тя почти от нищо няма страх.Когато падне и се удари,мен ме свива в стомаха,но мълча.Като я питам-"Боли ли?",тя ми казва "Малко",изтупва си дрешките и продължава да тича напред.Много е контактна,любознателна и т.н.Обича живота с една дума.
Може би все още го няма този страх,защото нищо не се е случило,което да я застраши.На другите деца като говориш за Торбалан и се свиват и реват,а тя ми казва - "Къде е,покажи ми го!"Случи ми се да посоча един дрипав пияница,а тя отиде до него и го потупа и му се хили.После ми обеснява"Ми той не е страшен"
Колкото до любовта-мисля си-постоянно работиме над това,ама ... ще видиме резултата след години
Може би и тя се чуди това - кое предпочитам-работата или нея!Но тук е сложно,защото колкото и да се опитвам да обесня-няма да разбере.Казвам че трябва да отида на работа,защото трябват парички да има ядене.Иначе кой ще ми дава парички да купувам и на нея ядене,а тя ми отговаря "Някой там" Логика на едно 2годишно дете. Трудно е да ме разбере. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:45 pm Заглавие:
Да, явно е едно малко, смело и очевидно умно момиченце
Цитат:
Може би и тя се чуди това - кое предпочитам-работата или нея!Но тук е сложно,защото колкото и да се опитвам да обесня-няма да разбере.
-да, и аз не разбирах, а за да помня явно съм била по-голяма. А парите така ги догаждах Офф, абе не било лесно да си родител. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:59 pm Заглавие:
Вероятно е такава.
А и аз не мислех че е толкова трудно и отговорно да си родител,докато не станах майка.Знаех че има проблеми с децата,но теоритично И си казвах - аз няма да съм като майка ми.Всичко ще давам и разрешавам на моето дете.А сега и аз разбирам сложността и отговорността да се грижиш и да възпитаваш детето си.Хем да си любящ родител,хем справедлив,хем и да го научиш на ред в живота.Защото е много важно детето да знае кое е добро и кое не.
С една дума - труден и трънлив път,защото си отговорен за формирането на една личност с индивидуалния си характер.Особено с такъв като нейния.Не е лоша,но е опърничава. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 8:29 pm Заглавие:
Цитат:
Вероятно е такава
-ти би трябвало най-добре да знаеш.
Цитат:
А и аз не мислех че е толкова трудно и отговорно да си родител,докато не станах майка.Знаех че има проблеми с децата,но теоритично Wink
-еее, аз отсега разбрах, че е трудно.
Цитат:
И си казвах - аз няма да съм като майка ми.Всичко ще давам и разрешавам на моето дете.
-то май всеки така си казва, но явно не си като майка ти след като предпочиташ да го отглеждаш и възпитаваш ти.
Цитат:
С една дума - труден и трънлив път,защото си отговорен за формирането на една личност с индивидуалния си характер.
-да и като добавим работата и съпругът, и време за теб като че ли не остава. Тая алтернатива също не е хубава.
Цитат:
Особено с такъв като нейния.Не е лоша,но е опърничава.
-аз смятам, че чертите на характера и, които изброих и само мога да предполагам дали са верни много биха и помогнали предвид обществото, в което живеем-няма един ден да ти плаче на рамото за това, че някой я е нагрубил, а сама ще знае какво да направи. А опърничавостта и ще и помага, защото ще е сред малкото, които няма да си траят и няма да ги е страх, това ще и донесе и минуси, но гордостта от това, че не е паднала на колене пред някого само заради авторитета вероятно ще и топли малко егото.
Бори се за любовта и и затова да те чувства близка. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 8:58 pm Заглавие:
Цитат:
Цитат:
Вероятно е такава
-ти би трябвало най-добре да знаеш.
Да,аз го знам Но не обичам да хваля някой,особено когато е моето дете.Не съм от типа майки - влюбени до безмозъчност в детето си.Искам другите да го оценят,не аз да си го говоря.
Едно време нямаше толкова информация,нямаше интернет и децата си гледаха само през тяхната си призма.Сега е различно.Ти разбираш какви са проблемите,страховете,страданията,болката,грижите на родителите чрез този сайт и подобни на него.Едно време наште не са споделяли с мен кое ги притеснява,а аз само се чудех какво пък толкова се тормозят.
Майка също сама с помощта на баща ми ме е възпитавала,но беше строга и то в повече.Понякога се мъчеше да пречупи моята самостоятелност.А аз си казвах-ау,ужас.Няма да съм така с моето дете.А сега разбирам че не всичко може да разрешиш на детето си.
Цитат:
-да и като добавим работата и съпругът, и време за теб като че ли не остава. Тая алтернатива също не е хубава.
Не е хубава,но няма друга за момента.
Цитат:
-аз смятам, че чертите на характера и, които изброих и само мога да предполагам дали са верни много биха и помогнали предвид обществото, в което живеем-няма един ден да ти плаче на рамото за това, че някой я е нагрубил, а сама ще знае какво да направи. А опърничавостта и ще и помага, защото ще е сред малкото, които няма да си траят и няма да ги е страх, това ще и донесе и минуси, но гордостта от това, че не е паднала на колене пред някого само заради авторитета вероятно ще и топли малко егото.
Да,всичко ще и помогне да се утвърди в живота като личност,да се бори и да отстоява позициите,но е труден пътя.Аз съм го вярвала хиляди пъти и винаги има хора,които се чудят как да те прецакат и унищожат.Накрая си като изстискан лимон от надбягване с вятъра.
Цитат:
Бори се за любовта и и затова да те чувства близка.
А затова - докато съм жива,няма да се предам в името на тази кауза. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 9:09 pm Заглавие:
Цитат:
Но не обичам да хваля някой,особено когато е моето дете.
-поощрението на детето поне пред него от време-на време не е лошо.
Цитат:
Едно време наште не са споделяли с мен кое ги притеснява,а аз само се чудех какво пък толкова се тормозят.
-понякога май е по-добре да не знаеш.
А аз си казвах-ау,ужас.
А сега разбирам че не всичко може да разрешиш на детето си. -мда, някой неща би разрешила на себе си, но на него не, естествено ако изравним годините.
Накрая си като изстискан лимон от надбягване с вятъра.-да, но тя пък може да получава сили от това, че вярва, в това което върши. Може да не се чувства като изстискан лимон, ами да се бори неуморимо, това което върши да я прави щастлива.
Цитат:
винаги има хора,които се чудят как да те прецакат и унищожат.
-не вярвам да я сломят, самостоятелна е _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 9:17 pm Заглавие:
Аз поощрявам детето си,но не повтарям постоянно-А,браво на мама гениалното дете
Цитат:
да, но тя пък може да получава сили от това, че вярва, в това което върши. Може да не се чувства като изстискан лимон, ами да се бори неуморимо, това което върши да я прави щастлива.
И аз се чувствах силна и горда от това което правя и това в което вярвах.Че мога да променя света и че истината винаги побеждава.Но за жалост понякога се оказва че борейки се за тази кауза - те мачкат.Не са ме сломили,не съм се предала,но понякога съм много уморена.Може би и тя е взела тези черти от мен,а да не говоря че моя мъж ги има 100пъти в повече.Та вероятно затова тя е такава
_________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 9:56 pm Заглавие:
Малко май се отклонихме. А ти когато тя ти каже, че нищо не сте и дали питала ли си я защо така мисли? Макар че едно две годишно дете надали може да опише с думи много добре, това което го притеснява или да изрази мислите си.
Да, за съжаление не можем да променим света, но поне като си разбрала истината и си се оттеглила не трябваше да дават да те мачкат. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 10:29 pm Заглавие:
Не,тя не го е казала това.Чувала съм от мои приятели,даже и от мъжа ми за неговите родители тази реплика.Тя е много малка,за да го каже.Аз имах предвид,че не искам след години да се случи и тя да го каже.
А за мен-аз не съм давала да ме мачкат,но има ситуации когато те смачкват и да не даваш.Ето днес отново проблеми и в работата.Защото има хора,които искат да се издигнат на гърба на други и ходят да клепат на шефа.Не че съм виновна,просто си отстоявам позицията,още повече като съм права.Шефа не е тъп,но просто тия емоции ме нервират.
А тя с думи може да опише доста неща,стига да иска да ти каже.Защото като не иска-прави се че не те чува или доста умело премества темата като се прави на неразбрала. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 10:51 pm Заглавие:
Здравей, Бибини,
Не искам да се намесвам, ще се включа само за малко - детенцето се справя страхотно, както го описваш, това че не се страхува, бих казала е много добре - защо трябва да изпитва страх и какво ще му донесе ужасът от Торбалан? Може би именно защото се чувства обичана, закриляна и много сигулна в майка си, няма страх от твоето отсъствие, нито колебание, че когато е нужно ще си там и всичко ще е наред. А страховете ще си дойдат - те са нормален етап, а децата много се променят с възрастта.
2 години е наистина нещо като първи пубертет, и е съвсем нормално да се почне с не, Няма, Не искам - има такъв израз - Ужасните две
За конкретната ситуация - мисля че е важно, да я приемеш спокойно, да не я обръщаш във въпрос за теб самата - добра майка ли съм - разбира се, винаги има кризиисни моменти, ти си Добра майка, не Съвършена - такава няма , а и детето изгражда своята личност и автономност именно в противопоставянето на родителите - това е труден, но необходим етап Искам друга майка е както начин за манипулация, така и - искам да си друга в този момент, не - искам друга жена за майка Иначе - казваш, че плачът е от една седмица - опитай да помислиш какво се е случило тогава - дали е била разстроена..дали сте я взели в къщи малко насила..или сте й се скарали за нещо веднага след прибирането..Как си тръгва от баба и дядо - дали има време да се приготви или е насред играта? Дали там напоследък няма нещо много интересно - детенце, катерюшки, кученце..с които не иска да се раздели? А може да опиташ и да я попиташ, кой знае, може да успее да каже нещо, което да те насочи. Просто-бъди спокойна, не те познавам, но загрижена майка като теб, която измисля толкова неща за дъщеря си, не може да е лоша. Така че, с убеждението, че си добра майка, с чудесно силно детенце, поеми дъх, успокой се, усмихни се и..опитай да поговориш с нея. А може би и с баба й и дядо й - какво мислят за тази отминала седмица, има ли нещо различно, някой говорил ли е нещо, което може да я впечатли, изобщо - помислете кое е различното. Май това е, което ми хрумва.
Извинявай, добре че не казах - много думи, че щеше да стане роман. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Аз чак сега видях темата и прочетох написаното.
Ще си позволя да не се съглася с мненията до сега.
Има причина това да се случв с детето и аз лично не бих ги отдала на ранния пъбертет, нито на липсата ти на време или работа. Нито на чинията или на който и да е конкретен случай. Тези случаи са по-скоро резултат, от колкото причина.
Аз искам да те попитам някои неща, но ще е важно да ми отговориш максимално точно.
Първо искам да попитам как вървят вашите отношения с мъжа ви? Има ли напрежение между вас? Знам от предни теми, че си имате ваши ли лични неразбирателства, които са нормални за всяка двойка.
Това което ме интересува обаче е какви са вашите отношения с детето и тези на мъжа ви?
Когато се случи това с чинията, мъжът ви как реагира?
По принцип кой командва във вашето семейство?
Например какво става когато трябва да решите какво да правите почивните дни заедно... ?
Другото важно нещо е - бабата и дядото колко време гледат детето, къде и къде са те в семейната картинка. Т.е те участват ли в отглеждането на детето като решения за възпитание?
Аз имам предположение вече какво се случва и защо детето реагира така, но отговорите ти на тези въпроси ще ми дадат по-голяма сигурност. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети