Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да направим от връзката семейство?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 6:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип всеки знае за онова спокойствие,което настъпва при по-дълга връзка...чувствата са дълбоки, но не са горещи като в началото, познаваме се и някак не се стремим диво към леглото...всичко е по-спокойно и придвидимо...
Все още не мога да разгранича спокойствието във връзката от изчезването на любовта.

Бъркам двете неща.Би ли споделил някой опита си.МОля!

Преди бяхме като диви зверчета гладни за секс , трескаво опознаване и комуникация един с друг.Сега толкова ни е спокойно заедно , че сме като братче и сестриче.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Или съквартиранти...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2008 4:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Продължавам темата. Какво прави връзката семейство? Трябва наистина да са се опознали двамата много добре. Да са имали различни контакти с различни партньори и да са избрали именно този. Да са изградили предтсава - какво точно ще представлява съвместния живот. Всеки има някакви предтсави за живот като семейство. Трябва тези представи да са приблизително еднакви. И... взимате решение, в което и двамата сте убедени.
Идеални хора няма. Ако търсиш идеален човек, най- вероятно никога да не го намериш. Просто трябва да си наясно с характера и навиците, темперамента и интересите на другия и да го приемеш такъв, какъвто е. Наивно е да се смята, че някой ще се промени към идеала само, защото е сключил брак. Отговорностите се осъзнават и приемат доста по-късно. В началото всеки е живял само за себе си и трябва да пренастрои цялото си мислене от АЗ в НИЕ. Това става постепенно.
Всеки от двамата носи някакъв модел от своето семейство и несъзнателно го пренася в собствената връзка. Трябват дълги разговори за всичко.
Мисля, че освен чувствата( които са задължителни) е нужно и пълно споделяне. При мен е така - съпругът ми ми е най- добрия приятел, освен, че има любов.
А проблеми винаги има. Бракът е като растение, цвете, което трябва да се полива редовно и изисква много грижи.
Изискват се НЕ компромиси от рода на: днес аз правя това, а утре ти ще направиш онова. Или - днес е твой ред, а утре ще е мой. Решенията е нужно да се взимат заедно, чрез обсъждане на варианти. Най накрая се стига до споразумение, с което и двамата са съгласни. Ако сгрешат - тогова няма обнинения.
С годините тази страст, първоначалната, може да се поуталожи. Но измисляйте нови занимания заедно, нови начинания. Не се оставяйте на едноорзазието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї