Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

шизофрения!как да се справим?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
daiana
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Май 23, 2008 6:51 am    Заглавие: шизофрения!как да се справим? Отговорете с цитат

Здравейте!Незнам дали темата ви се струва добра идея,но мисля че ще е полезно за всички -и за пациенти и за близки на пациенти сблъскали се по някакъв начин с болестта.Като споделите можете да помогнете на хора,които сега поемат по трудния път,на хора които се нуждаят от подкрепата Ви...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
daiana
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 1:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото зная шизофрения,която не е лекувана дълго време,трудно се повлиява от лекарствата и изисква по продължителен курс на лечение.Някои знае ли какво е максималното време в което пациентът може да остане в болница?Вярно ли е че понякога преместват пациентите на друго място с трудова терапия?Чувала съм че има пациенти при които болестта изобщо не се повлиява от лечение,разбира се те са изключение и че има вид шизофрения,която хронифицира във времето и се води като злокачествена.Съжалявам че пиша за песиместичните прогнози на болестта но просто бих искала да науча повече и за най-лошото,което може да сполети брат ми,макар че всеки ден се моля това да не стане.Доста съм объркана,защото във различните форуми чета доста противоречиви изказвания.Може ли някой да внесе яснота по темата?Благодаря!
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 4:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Аз не съм изключително запозната с темата, но на мен леля ми има шизофрения - в лека форма, но покрай нея съм търсила повече яснота.
Това, което знам е, че наистина трудно се повлиява от лечение и лечението е предимно медикаментозно. Би било добре ако се комбинира с групова терапия. Но наистина отнема много време и общо взето май пълно излекуване - незнам дали има.

До колкото знам и с хоспитализирането е до време, сед това са на домашно лечение. Защото те не са опасни за околните - по-опасни са а себе си.

Sad За съжаление май незнам много повече от вас на тази тема. Пътят е дълъг и доста неприятен, но трябва да вярвате, че нещата могат да се подобрят. Просто с времето се опитайте да търсите алтернативни варианти - освен традиционната медицина и най-вече групови терапии. Трябва да имате вяра и най-вече да пазите и себе си, защото само така можете да му помогнете. Само с много търпение, любов и пак много търпение ... и вяра. В нашия случай с леля ми тя си живее сама - нищо не прави, не работи, не чисти у тях... но ако ожете да му ангажирате вниманието с нещо да прави - я да слобява някакви неща, все едно да ги продавате или нещо такова - малки работи, които да го занимават.... Поинтересувайте се от разни методи - има дневни центрове, които се занимавват с хора с проблеми и могат да ви дадат съвет. Не се отчайвайте и не се страхувайте - вярвайт, че нещата ще се подобряват и ще се намери начин.
daiana
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 6:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за милите думи!А има ли други близки на хора болни от шизофрения,хора,които искат да споделят болката и надеждата за това заболяване...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї