| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
poopo Разбирач

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2008 2:38 pm Заглавие: Хипнотерапията |
|
|
| Толкова много чета във форума за страданието на хората от неврози, панически атаки, депресии и др. подобни и за евентуалното им преборване и справяне с живота. Четох също , че антидепресантите и други такива лечения не помагат кой знае колко. Какво ви е мнението за хипнотерапията. Преди много години бях се подложила на такава и все си мисля, че това е най-доброто и безболезнено средство за повлияване върху съзнанието и подсъзнанието. Има ли някой наблюдение или опит за тази терапия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
poopo Разбирач

|
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2008 12:33 am Заглавие: |
|
|
Както всяко нещо - за опредеени неща е много добро, за други не.
Относно паническите атаки и неврозите хипнозата не е препоръчителна, защото хората, които получават такива атаки изпитват нужда от контрол на средата, в която са. Докато хипнозата е състояние, в което изцяло сте под контрол на друг - а това може да е изключително стресиращо за пациента. За хопнозата човек трябва да е доста оспуснат и да се довери на отсрещния и да знае, че няма да контролира събитията, както и състоянието в което се изпада е странно. За човек, който ипитва от най-малкото различие страх, че полудява - това ще го изплаши много и трудно ще се довери.
Така мисля аз . _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
poopo Разбирач

|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2008 2:29 am Заглавие: |
|
|
Има логика в това което казваш Лейди, но ако единствената пречка е попадането под влияние на друг субект, какво ще кажеш за автохипнозата, която води до същите резултати.
http://www.maxima.bg/bg/library/psychology/hipnoza.htm |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2008 2:47 am Заглавие: |
|
|
Аз лично смятам, че това е успешно за друг тип разстройства. Пак казвам, това е мое мнение. Не е само заради доверието. Ако ти си хипер чувствителна към това какво се случва с теб и всяка промяна в телесен или психичен план те плаши, защото я преувеличаваш - каквато в същността на паническото разстройство, както и неувереността в себе си и способностите си - то тогава особено ако ти го правиш и се опитваш да постигнеш психична промяна - при първото различно усещане, което получиш (ОСОБЕНО САМА), ти ще получиш пристъп. А след това ще се стреснеш, че може и нещо сама си си направила и си се бъгнала и още повече ще започнеш да се изучаваш.
Лично аз, препоръчвам такива дълбоки психични техники да не се иползват при хора с паническо разтройство. По-добре да се придъжа повече към стабилна основа, докато не намалее тревожността и кризите. Когато тревожността е значително намалена и не е имало криза поне година - то тогава може да се опитва вече различното. Но на етап, в който ти незнаеш дали си реален или не - едно състояние, което съвсем те отлепва от земята - може да е доста стряскащо. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
poopo Разбирач

|
Пуснато на: Чет Юни 05, 2008 5:32 pm Заглавие: |
|
|
| Мисля, че ще те послушам Благодаря за съвета |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Чет Юни 05, 2008 6:20 pm Заглавие: |
|
|
Попитайте някой от хората, които се занимават с това - те са професионалисти и могат да ви дадат информация дали тези разтройства се повлияват добре или не. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
_barboranka_ Дипломиран разбирач

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Попитайте някой от хората, които се занимават с това - те са професионалисти и могат да ви дадат информация дали тези разтройства се повлияват добре или не.
напълно съм съгласна със Лейди-то  |
|
|
 |
|