Пуснато на: Съб Юни 07, 2008 9:30 pm Заглавие: Черно и бяло...
Преди години смятах,че има черно и бяло при взаимоотношенията между хората,но сега мисля,че основния цвят е сивия,не защото се нагаждам за пред този или онзи,а заради сямата комуникация,ако я желая разбира се.....защото в противен случай говориш нещо си,а отсреща или не те разбират или се правят,че разбират,а повярвайте ми, това много се усеща. _________________ ''Научи се да мълчиш.Нека спокойният ти ум слуша и попива''
Чудесна тема. Писала съм стихотворения на тази тема даже, защото съм го изживяла същото. Сиво е Снимс и то бая сиво. Ще ти цитирам първите 2 коплета открих онова, което съм писала преди време сама за себе си точно по същата причина Но да кажа, че са звучат негативно щот първо са писани от пубертет второ мен всичките ми стихотворения са старшно драматични до последните два коплета, където си намирам решение на проблема и изгрява слънце , то и затова ги пишех обикновено...
Чистотата ли - измама!
Чернобелият ми свят
претърпя една голяма драма
в нечовешки всеобхват.
Светът е сив и в цяла гама.
Най-трудно е обаче да приема сивотата.
Оплетена в безкрайна амалгама,
ослепявам сякаш пак за красотата.
... и т.н.
И знаеш ли какво си помослих, докато го преписвах сега, че е странно как много хора всъщност изпитват доста сходни емоции и изпадат в сходни екзистенциални размисли, но именно обществените норми са онези, които слагат преграда пред това да открием тези сходства. Това във връзка с друга тема, която обсъждахте с иванова си направих асоциацията как идеята че трябва да общуваме и да се държим по определен начин в ежедневието си затваря врати към споделяне на големи богатства във вътрешния свят и предизвиква много болезнени терзания у всеки, защото просто не е прието душевността ни да се разголва и да е обект на характерната общоприета комуникация. Тъпо, много даже. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Пуснато на: Нед Юни 08, 2008 2:44 am Заглавие: Re: Черно и бяло...
snims написа:
Преди години смятах,че има черно и бяло при взаимоотношенията между хората,но сега мисля,че основния цвят е сивия,не защото се нагаждам за пред този или онзи,а заради сямата комуникация,ако я желая разбира се.....защото в противен случай говориш нещо си,а отсреща или не те разбират или се правят,че разбират,а повярвайте ми, това много се усеща.
Здравей,Снимс!
А ще ми кажеш ли ако срещнеш разбиране,топлота и дълбочина в събеседника си,тогава какъв цвят биха имали отношенията между хората за теб? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Чудесна тема. Писала съм стихотворения на тази тема даже, защото съм го изживяла същото. Сиво е Снимс и то бая сиво. Ще ти цитирам първите 2 коплета открих онова, което съм писала преди време сама за себе си точно по същата причина Но да кажа, че са звучат негативно щот първо са писани от пубертет второ мен всичките ми стихотворения са старшно драматични до последните два коплета, където си намирам решение на проблема и изгрява слънце , то и затова ги пишех обикновено...
Чистотата ли - измама!
Чернобелият ми свят
претърпя една голяма драма
в нечовешки всеобхват.
Светът е сив и в цяла гама.
Най-трудно е обаче да приема сивотата.
Оплетена в безкрайна амалгама,
ослепявам сякаш пак за красотата.
... и т.н.
И знаеш ли какво си помослих, докато го преписвах сега, че е странно как много хора всъщност изпитват доста сходни емоции и изпадат в сходни екзистенциални размисли, но именно обществените норми са онези, които слагат преграда пред това да открием тези сходства. Това във връзка с друга тема, която обсъждахте с иванова си направих асоциацията как идеята че трябва да общуваме и да се държим по определен начин в ежедневието си затваря врати към споделяне на големи богатства във вътрешния свят и предизвиква много болезнени терзания у всеки, защото просто не е прието душевността ни да се разголва и да е обект на характерната общоприета комуникация. Тъпо, много даже.
Охо,имаме си Елисавета Багряна(Елси)!Ето откъде дошъл този ник...
Може да ти направим папка,в която да пишеш стиховете си.Всъщност това май не е лоша идея.Какво ще кажеш,шефке-да позасилим творческия момент в този форум и дад дадем шанс на всеки да напише ако не свое,то поне любимо стихотворение? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Пуснато на: Нед Юни 08, 2008 1:31 pm Заглавие: Re: Черно и бяло...
Dedoto написа:
snims написа:
Преди години смятах,че има черно и бяло при взаимоотношенията между хората,но сега мисля,че основния цвят е сивия,не защото се нагаждам за пред този или онзи,а заради сямата комуникация,ако я желая разбира се.....защото в противен случай говориш нещо си,а отсреща или не те разбират или се правят,че разбират,а повярвайте ми, това много се усеща.
Здравей,Снимс!
А ще ми кажеш ли ако срещнеш разбиране,топлота и дълбочина в събеседника си,тогава какъв цвят биха имали отношенията между хората за теб?
Здраси,Дедо!
Говорех по принцип за комуникацията,но ако срещна топлота и дълбочина,/което рядко се случва,но все пак съм го усещал/тогава отенъка е в съвсем различен нюанс.Абе винаги има цвят,не мислите ли? _________________ ''Научи се да мълчиш.Нека спокойният ти ум слуша и попива''
А аз си п,едпочитам черно - бялото. Ноте нещата са еднозначни и установени. Един човек или е добър или лош, няма следнож положение. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Елси,напълно съм съгласен с теб,относно общоприетие норми,ако се съобразяваме с тях/ако въобще ги има/ще се капсуловаме и ще ходим не концерти,не защото изпитваме потребност от музиката,а защото ще ни видят облечени в костюми и с вратовръзки.Не съм краен и не съдя хората и техните принципи,но правила в общуването няма.Всичко все пак зависи от възпитание,ценностна система,опит и т.н. _________________ ''Научи се да мълчиш.Нека спокойният ти ум слуша и попива''
А аз си п,едпочитам черно - бялото. Ноте нещата са еднозначни и установени. Един човек или е добър или лош, няма следнож положение.
Дефинирай добро и лошо.
И смяташ ли, че хората се раждат добри или лоши? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Лейди, ах ти хитруша такава. Много добре знаеш, че добро и лошо са субективни понятия без абсолютно значение. Приеми, че имам предвид общоприетите критерии - добро е това което създава положителен продукт дза обществото и сътветното е и за лошото Ама си сладурско тарикатче _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети