Може - не мога да кажа от къде и как е, защото не съм запозната с историите и на двамата. Но освен това и това няма значение. Няма значение и двамата какви хора сте, защото по отделно вие сигурно сте страхотни хора, но заедно се получава това.
Освен това, този проблем в комуникацията се получава при много подобни хора - много сходни характери. Представи си един цип - той върви, защото едното зъбче е там, където от другата страна има празно и обратно. При сходните характери обаче се получава така, че на едно и също място и от двете страни има зъбчета - и така не може да върви ципа. 2те зъбчета може да са напълно изрядни по отделно, но просто когато застанат едно срещу друго - не става пътека.
Просто тъй като ти знаеш този проблем, трябва да се опиташ да му го обясниш - БЕЗ да му казваш - ти си властен, а И двамата сме като тези зъбчета. След което поговорете за това - всеки един от вас да каже какво според него трябва да промени в себе си, за да промените зъбчетата. Не какво ти смяташ, че той трябва да промени в себе си, а какво ти смяташ, че ТИ трябва да промениш - след което и той да направи същото. И когато и той знае този пронцип с ципа - просто трябва да си разделите дните - примерно му казваш - понеделник, сряда и петък когато тръгнем да спорим ти ще отстъпваш повече, вторник, четвъртък и събота - аз ще отстъпвам, когато тръгнем да спорим. Неделя ще си се караме както си искаме
Убедена съм, че проблемът ще изчезне, когато това се случи. Така в равни дни всеки от вас ще бъде разбран, прав и уважаван, а в другите 3 - ще се научи да уважава другия и неговите желания и разбирания. Така ще построите вашия цип и нищо чудно да тръгне ципчето по-плавно _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Но аз в същност не искам някой да се съгласява с мен когато не съм права само защото е мой ден.Как тогава ще разбера,че не съм била права ако той просто се съгласява?
Проблема за всички скандали е че той не си признава когато е сгрешил.Ако си признаваше и показваше че си разбира грешката и че може би за в бъдеше няма да постъпва така,нямаше да ги има и конфликтите.
Но ние в момента не се чуваме а и незнам дали ще ми се обади повече.
Габи, той сигурно може да каже същото. Ако той не е съгласен с теб - как да си признае? Вие имате за някои неща различно мнение - не е нужно винаги да си признава, или е ти да си права. Представи си как той мисли същото като теб - и той иска ти да знаеш, че той е прав и да си признаеш....и двамата може да заставате зад едни и същи позиции. Има ли значение кой е прав и кой не - не е ли важно да сте заедно, а не да сте прави?
Замисли се за това - заслужава ли си да си права, когато с това ще загубиш важен човек....
Вие мислите сигурно еднакво - и щом и двамате заемате такава крайна позиция - е нормално да не се разбирате и да ескалирате. Преразгледай приоритетите си - хората са различни и мислят различно - няма правилно и грешно, има различно. Ако той мисли нещо - остави го. Просто един от вас трябва да прекрати тази борба за "ПРАВ СЪМ и ти трябва да го знаеш и да признеш, че ти не си", защото иначе вървите към задънена улица и много ще боли. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Телефонирахме и разбрах от него че бил преусмислил нещата и излиза едва ли не че той е бил прав а аз съм била истерична,но иначе (после)едночасовото му извинение било искренно.
Е как така хем е невинен а аз истеричка а и извенението му е искренно?Нищо не разбирам , но този път според мен той не се разкайва за случилото се.
Повече беше заинтрегуван от факта че познавам две негови клиенки и може да съм им споделила нещо.
Смятам че "вечно обидения човек",тоест аз е време да се оттегли и да остави проблемния да си повтаря и вярва че всичко е наред и от време на време да признава пред себе си че "явно нещо ми има и проблема е в мен"
Да си живее в заблуда след като иска да продължи по пътя на отричането.
На сила хубост не става!
Ето пак всичко опира до това кой е прав. Защо е толкова важно да си права? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Не държа аз да съм правата и съм далеч от тази мисъл дори,но ми писна той никога за нищо да не поема вина и дори отговорност.
Той се отказа от съвместната ни работа но сега твърди че съм била аз.
Не се търпи това "той вечно невинния"
Ако наистина искате да се оправят нещата - наистина трябва да спрете да гледате в чуждата чинийка. Т.е той е такъв и такъв и такъв...така само задълбочавате нещата. И наистина си задайте въпроса - толкова ли е важно кой е невинен, кой виновен, кой е прав и кой грешен - дори ако цената на тези отговори са вашите отношения. Това е което мога да кажа. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ако ти смяташе, че НЕ може - нямаше да водим този разговор. Щом ти все още се интересуваш от този човек и отношенията ви - значи все пак осъзнаваш, че нещата не са само при единя, а знаеш, че и ти имап участие - иначе отдавна да беше напуснала бойното поле.
Имали нещо, според теб, което ти смяташ, че правиш като грешка във вашите отношения?
И можеш ли да кажеш 5 неща, които много харесваш в този човек? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Смятам че е глупаво че му се вързвам на инатите и правенето на пук,но все още не мога да различа кое е казано на пук и кое го мисли и казва сериозно.
Петте неща ....
Превлича ме по някакъв начин,визуално също и дори когато съм му бясна пак искам да се чуя с него и да го видя ...
Второто е че предполагам че не изневерява.
Третото е ....
в същност сякаш незнам какво ми харесва в него.Мойе би това че вече ме познава.... и че аз познавам него ако изопщо го познавам или поне знам какво да очаквам.
Не е ли странно, че пишеш 20 реда с какво НЕ ти харесва, а само 3 неща за харесва?
Може би толкова си се съсредоточила в лошите страни, че обрите са толкова на заден план, а те са ужасно важни.
Например можеш ли да кажеш какво е най-хубавото нещо, което той е првил за теб? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Той не е много много по правенето на хубавите неща.За жалост хич не се сеща,но ме беше препоръчал на едно място,което е хубаво нещо.
Но мога да кажа,че ведниж ми даде един жизнено важен съвет,който за щастие послушах и си спестих много неприятности свързани със здравето.
Това че не се сеща да прави дребни хубави неща може би е проблем за мен,защото тъй като той не ги прави престанах и аз да ги правия, а в същност ми харесва да правия дребни,но мили неща.
Забелязах и защо все се караме.Всичко започва от някаква деболия от която сам се обидила или ядосала а той не обръща внимание на това че съм обидена, това ме ядосва и нещата ескалират.Говерих с него,че не може вече 2 години да се караме заради глупости и когато види че нещо ме е раздразнило,просто да обърне внимание от какво съм се обидила дали изобщо имам право да се чувствам обидена или просто се е изказал неправилно,да престасне да говори на пук за да не се стига до такива безмислени скандали.Защото при нас скандалите винаги са заради дреболия койато той отрича или просто не й обръща внимание.
Защото при нас скандалите винаги са заради дреболия койато той отрича или просто не й обръща внимание.
Здравей и от мен Габи!
Доста попрочетох и си мисля, че Лейди ти е влезнала в проблема вече и един страничен поглед няма да ти е излишен. Аз не съм психолог, нито уча това, но проблемът за ината ми звучи болезнено познато. Според мен има смисъл в това да опиташ да му покажеш поведението, което би искала да има той къв теб. Аз съм привърженик на това, че човек трябва да се отнася така както искат да се отнасят с него. Не ти познавам човека, но вярвам, че ако нещата за които се карате са толкова дребни е редно някой път да не им обърнеш внимание и ти или просто да ги споменеш в удобна ситуация деликатно като нещо простено без да влизаш в спор и да търсиш съгласие. Опитай явно да отстъпиш така както очакваш да го направи той някой път, защото ти наистина не държиш винаги да си права значи трябва да можеш да го направиш, но не след бурен спор в който той пак се е писал прав накрая, а просто като явен жест от твоя страна млъкни и кажи, че отстъпваш. Не знам, но мисля че щом човек види, че във връзката или приятелството ви има и други инструменти освен надцакването като компромис и отстъпване в полза на познанството Ви, то тогава вероятно и той би опитал. Това се отнася само ако знаеш, че те обича, защото мен ако ме зареже някой и аз се опитвам да му бъда приятел, а той ме нагрубява отдавна щях да съм го изшутила по гъза, но аз страдам от една друга болест наречена биене на много шутове и оставане сам така че съм малко крайна да знаеш Та ако смяташ че човека има емоции към теб и ги показва макар по несъвършен начин дай му шанс като му покажеш нещо добро или ако пак не стане просто му бий шута и спри да се ядосваш. Може би пък така и да осъзнае какво всъщност губи [/i] _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
благодаря за съвета.А това с биенето на шута ми е спестявало много нерви до сега,така че ако не е безпричинно, е даже според мен полезно.Защото на времето когато се бяхме разделили и не поддържахме никакъв контакт единственно тога си личеше че е осъзнал какво е загубил.Сега само го твърди,но рядко или с 300 зора покачва че държи на мен и на приятелството ни.
Може би всичко се върти око този прословут ловен инстинкт,но аз не мога постоянно да си играя с него на котка и мишка.Очаквам от едно приятелство или връзка доста по-различни неща от играта на котка и мишка.
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 5:25 pm Заглавие:
И аз да се включа - явно държиш на него все пак.Ако е така - приеми го такъв,не му се връзвай.Остави го да се инати.Кажи му - ОК.Не го насилвай да споделя нещо,което не иска.Намерете други занимания,не го анализирай толкова дълбоко.Когато той се почувства сигурен - нещата ще се променят.Има и такива хора- затварят се,когато стъпиш много в личната им територия и единствения начин е нападението и отбраната,за да се чувстват защитени.Аз доста често съм реагирала така.И казвам нещо,само ако искам.Иначе се почва голяма война. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Незнам дали да гоня сигурност,защото съм забелязала,че когато усети че ме губи изведнъж проявява голям интерес. Когато не казвам къде съм или с кой съм или просто съм излезла ... или му откажа няколко пъти да се видим защото съм ангажирана,интереса в него изведнъж нараства.
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 2:40 pm Заглавие:
Gaby написа:
Незнам дали да гоня сигурност,защото съм забелязала,че когато усети че ме губи изведнъж проявява голям интерес. Когато не казвам къде съм или с кой съм или просто съм излезла ... или му откажа няколко пъти да се видим защото съм ангажирана,интереса в него изведнъж нараства.
Ми ето ти и отговора.Просто го остави,не му обеснявай къде и с кого си.Не искай и ти това от него _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети