Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 7:25 pm    Заглавие: НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ Отговорете с цитат

здравейте !
аз съм момиче на 19 години .
Аз съм от едно не много малко село там живяхме аз баща ми и братми майка не е с нас защото те се разведоха преди 8 години.завърших основното си образование във селото и средното във близкия град който е на 10 км.в края на 3-ти курс се запознах със него тогава излизахме на всякаде на дискотеки насам натам и тогава на мен не ми се излизаше. Като завърших училище започнах работа при него и сега от 1 година работим заедно и аз живея в тях.и неговите родители са разведени майка му в чужбина и баща му и той живее със друга жена отделно вкъщи сме аз той баба му и сестра му .не ме лишава от нищо било то ядене,дрехи или козметика единствения проблем ние ревността.Рядко но пак ме изкарва но само на ресторант или някой барче на дискотека не излизаме защото преди като излизахме 2 пъти стана побой защото ме закачиха и авно и него от това го е страх как да го накарам да не ме ревнува незнам!иначе много ме обича и знам че като излиза не ми изневерява защото имам познати и ми казват точно какво прави но мен ме дразни че не иска да ме изкарва иначе е много добър офффф моля ви дайте ми съвет как да го оправя този човек пък и си го обичам офффффффффффффффффффффффффффффффффф
офффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф
моля ви дайте ми съвет!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Rolling Eyes hmmm hmmm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

barborana1204 здравей отново,

Искам да те попитам защо наричаш "да не изкарва" някъде?
Смяташ ли, че той трябва да те "извежда"? Ти излизаш ли с приятели и приятелки? И ако излизаш - искаш ли разршение от него за това?

По това, което пишеш разбирам че вие имате близки отношения, но може би това, което създава някакъв проблем са позициите, които сте заели. Може би той се е оказал по-активната страна, а ти по-пасивната. Можеш ли да опишеш горе-долу ситуация как взимате общи решения>
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 12:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

значи във всичко аз решавам какво ще се яде за вечеря какво ще облича той парите стоат винаги в мен през деня ме пуска с приятелки но само едно неможем да оправим ревността нали казах че не обичам да излизам предпочитам да си стоя вкъщи но понякога искам ей така с него да излязя но той......................................
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 12:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорили ли сте по този въпрос? Какво казва той като причина, защо не иска да излизате заедно?
sellfkiller
Професор
Професор

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 2:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами започни да излизаш сама и тогава той ще иска да е с теб И моята приятелка я закачаха, като това го приемах като комплимент. Ако не е готина нямаше да го правят, нали? Сега вече не я закачат, но никога не се знае. Единственото оправдание, което бих приел за това което приятеля ти прави, но само частично, е ако ти си била причината за инцидентите за който си писала, което честно казано не ми се вярва, поне както описмаш нещата Smile А и каква е все пак причината за побоите, да не би някой да ти е казал че си хубаво момиче.? Въпроса ми не е занасяне защото и такивма мъже познавам Smile
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

горорихме по тази тема но той вика аз съм мъж ти си жена ще си стоиш вкъщи излизаме много рядко и като излезем ми надува главата айде да си вървим.единя път като излязохме на дискотека и един направо дойде и ме обара по дупето и той направо побесня.а пък другия път вечерта излязохме на кафе и един направо със пръсти ми показваше някои работи и си искаше и пак последва същото и авно сега го е страх, защото той ми беше първия и го страх сигорно да не си харесам някой друг незнам как да го накарам да излизаме заедно нощем искам да ме взема със себе си но как незнам!
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А той какво направи, когато се случиха тези неща? Той реагира по някакъв начин? Тези хора той познаваше ли ги?
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и двамата неги познаваше но един път ги предопреди и на 2-я път ги наби!!!!!
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 5:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи ако съм разбрала правилно той няма нищо против да излизаш с приятелки сама, но не те взима вечер с него по дискотеките. Т.е сама може, но с него - не.

Ако съм разбрала правилно, то тогава това не е ревност. Ревнивия мъж би бил спокоен, когато е до жената, когато тя е навън.
Според мен това, че други хора правят това го кара да се чувства засрамен, не от вас - а от това, че той не може да се справи. Това, че други мъже си позволяват да направят такова нещо с приятелката ти, когато тя е до теб - е доста неприятно за всеки и това според мен засяга някаква струна в него, че той не може да те защити, да бъде достатъчно мъж. Щом ти можеш да излизаш сама - тогава ти си отговорна за себе си, но когато той е до теб - той се чувства длъжен да те защити или да се покае като мъж и да му имат респект. И когато това не се получи - неговото самочувствие много дълбоко се наранява. За това той го избягва - не защото ви ревнува, а зашото не иска да попада пак в ситуация, която да го кара да се чувства унизен.
Мъжете приемат много лично това, че те трябва да пазят жента до себе си и че те трябва да са силни. Вие сте НЕГОВАТА жена и ако някой направи нещо такова, той го приема все едно са унизили него. Когато вие сте с него, и стане такава случка, неговото самочувствие може да бъде наранено чрез вас. Т.е другите могат да го засегнат чрез вас - защото там му е слабо място явно. И за него нещата стоят по този начин - Когато е с вас, той може да бъде засегнат и наранен от другите, следоватлно просто избягва излизането с вас и така запазва увереността си. Повечето мъже бих се почувствали унизени и безсилни в такива ситуации - особено мъже, които не са особено физически силни. За съжаление това е мъжка гордост, която е крехка попринцип и в такива ситуации той става раним, защото другите могат да го атакуват чрез вас.
Вие разбира се нямате вина а това и не е правилно да си седите вкъщи.

Това, което вие можете да направите е да погледнете дали вашето държание не провокира мъжете, защото е странно някой да си позволи такава волнст, когато момичето е с мъж. Трябва вие с държанието си да му дадете повече увереност, че го обичате и цените и че той е мъж и такива неща Smile Да се опитате да не позволявате подобни ситуации или когато се случи нещо такова да наблегнете след това на това, че той се е справил страхото със ситуцията - неща, които да му подсилят увереността.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 6:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

здравей лейди-то
много ти благодаря че влезе в моето положение ей сега приказвахме двамата за излизането и ришихме да излизаме повече но не и на дискотека говорих със него че няма нищо страшно да излизаме заедно защото аз нито се закачам на другите мъже нито пък се обличам предизвикателно но да не стане като хвалене съм си сладка миньоче съм и му обасних че вместо да ме държи вкъщи трябвя да излизаме повече и да се гордее че ще му стана съпруга надявам се този разговор наистина да му подейства
ОТНОВО БЛАГОДАРЯ НА ЛЕЙДИ-ТО
Върнете се в началото
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е че сте се разбрали.Но както описваш нещата - понякога предизвикването на отсрещния не е само в дрехите, а в поглед,движение и много други неща.Имала съм подобни преживявания отодавна.Не съм била с гадже,но с приятели.И един ден поговорих с близък приятел от мъжки пол.Питах го на какво се дължи това.Той ми обясни че има жени,които предизвикват в мъжете такива реакции без да го съзнават.Точно това ми каза - ти имаш невероятен чар и секси излъчване.Очите ти са като магнит,като горящ въглен.Не се бяхме виждали година някъде,но се чувахме.А той все ми казваше-Не мога да забравя очите ти,погледа ти.Винаги ме преследват Wink Та така.Когато си с него - вложи малко съзнателен контрол над езика на тялото си.

Не казвам че вината е в теб.Просто ми трябваше доста време докато осъзная за себе си че когато поглеждам някой - просто трябва да съм доста сериозна и студена,за да не го предизвиквам и много такива неща.

Пожелавам ти успех и е хубаво че се бориш за любовта и разбирателството между двама ви.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 8:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колкото мога се боря за нас двама ни защото знам че е човек , който го заслужава много си го обичам.И той има положителнии отрицателни черти като всеки човек и затова гледам да се оправим защото просто няма смисъл от вдигане на гюролтии.Живях във такова семейство в ,което нямаше разбирателство както и той и затова искам по напред моите деца да не страдат като мен.

И много съм доволна от този сайт открих го без да искам но добре , че съм го открила.
БЛАГОДОРЯ на всички които подготвиха този сайт и също така на хората които ми дадоха съвети и ми помогнаха във вземането на решение
THANK YOU
Върнете се в началото
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 5:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да правя бе хора дайте ми съвет омръзна ми да приказвам и никой да не ме чува Crying or Very sad Sad Crying or Very sad Sad Crying or Very sad
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 5:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За какво става въпрос - по-конкретно обясни.Иначе не мога да ти кажа нищо.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да променя мисленето или по добре целия мозък на моя настояш съпруг много го обичам уважавам но никак не мога да го променя!
Смисъл, че не излизаме заедно разбирам страх го е да излизаме заедно от това че няма да може да ме опази както каза лейди-то и си права!
говорихме по този въпрос но уви? Crying or Very sad
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

barborana1204 написа:
....
говорихме по този въпрос но уви? Crying or Very sad

Не става от първия път.Остави го малко,после пак пробвай да говориш с него.Много е трудно.Аз от няколко дена съм избесняла,защото все обеснявам едно и също на мъжа ми.В понеделник той ми каза едни думи,не ме е обиждал/че все гледам някой да ме отърва от работа и т.н./Готвех,а той си зяпаше ТВ.Помолих го малко да гледа детето,защото ми се беше качила на главата.А той побесня и се разкрещя.Снощи му казах да си събира багажа и да си ходи.Днес сутринта проведохме разговор отново.Ще видиме дали ще се промени нещо.Защото и той си е дървен философ понякога.Знам че се ядосваш.Пробвай след няколко дни пак.Не е лесно съжителството понякога.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз те разбирам много добре не е лесно да се занимаваш със вироглави хора понякога имам чувството че не ме обича давам ти пример в нашия град от понеделник започна панаир и се разбрахме да излизаме и да се прибираме заедно не исках много само 2-3 пъти и то за 1 или 2 часа а той какво направи качиме на таксито и ме изпрати вкъщи а той остана и ми каза че се връща със след 1 час те минаха 2 часа и половина чак в 1 часа се прибра.Много му действат приятелите те общо са 5 двама от които са женени и са му викали
-а аз със мойта жена 1 път ще излизам аааааа и то за един час е да си гледа вкъщи работата

и той от тях много се учи ими повтаря това което е чул от тях и няма със кого да изляза приятелките ми завършиха и се прибраха на село аз нямам приятелка със кого да изляза оф много съм объркана какво да правя бе бибини hmmm
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да говориш с него точно затова - приятелите му.Кажи му че той живее с теб,а не с тях.И ако се влияе от тяхното мнение-да си ходи при тях.Не може да се получи съвместен живот,ако се води по чужд акъл.И постави това - иска ми се поне 2 пъти в седмицата да излизаме заедно с теб.През другото време си излизай сам,и аз ще излизам също когато искам сама.Но не може вечно да излизаш сам без мен,защото се чувствам гадно.Така ме пренебрегваш.Постави се на моето място.Как ще се чувстваш? и т.н.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

говорихме и още колко пъти ще говорим незнам виками добре добре но само на приказки както всяко действие си има противоводейсвие и за мене трябва да има начин да го оправя понякога си мисля дали вината е в мен?
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 8:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма вина.Но трябва явно да си по-настоятелна.В смисъл кажи го един път,но с тон който той да разбере че няма да се измъкне с добре,добре.И после му кажи като тръгне да се оправя да излиза - нали се разбрахме,мисля че тоя път мога да дойда с теб.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї