Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Психология?!?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Образование
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Axcel
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 4:03 am    Заглавие: Психология?!? Отговорете с цитат

Здравейте. аз съм млад човек (15 годишен) и наскоро започнах много да се интересувам от психология. На този етап не мога до такава степен да се задулбоча в тази наука но ме интересуват някои от основните неща във психологията, и най-вече езика на тялото (пак повтарям мойе да се посмеете но не съм абсолютно наясно какво включва и не включва психологията) но както и да е... Къде мога да намеря информация за езика на тялото и основи на псъхологията като изциало които да мога да разбера на този етап преди да се отдам така да се каже на тази наука. Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 4:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,

Ами да ти кажа честно - до сега не съм имала курс даже, в който да се включва езикът на тялото.
Психологията се занимава с човек - начин на мислене, поведение, чувства, тяхното свързване и резултати. Как функционира психиката на човека.
Занимава се с измененията в психиката - заболявания, разстойства - т.е като лекар, но не на физиката.
Т.е въпросите са "Защо правим дадено нещо?, Какво се случва, когато...?, "Как работи психиката?, "Как помним, как възприемаме света около нас", Какво прави хората различни? Какво ни кара да постъпваме по определен начин? Как дадени емоции се свързват с функциите на мозъка? Как работи мозъка и тн.
Общо взето на такива въпроси се опитва да отговори психологията. Тя задълбава много по-дълбоко от нашето видимо поведение, като се опитва да разбере какво стои зад това поведение - мисли, чувства, страхове...

За езика на тялото - просто потърси книги или сайт в гугъл.

Последната промяна е направена от lady-to на Пон Юни 16, 2008 5:17 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Axcel
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 5:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз точно за поведението питах но не знаех как да се изразя най-точно. Какво говори човек без да го казва... така да се каже, каде мога да намеря точно това.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 5:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, аз те разбрах, за какво питаш - т.е когато някой е с кръстени ръце, какво означава това и подобни нали така?
Ако е така - то психологията може да ти даде отговор на част от тези въпроси - но за да ти отговори ще трябва да го учиш доста време Smile
Т.е тези наръчници - ако си пипа косата, то значи те харесва - според мен са пълни измишлотини.
Но за да можеш да тълкиваш определено поведение на даден човек - ще ти трябват 4 години бакалавър и поне 2 години магистратура, за да можеш да имаш по-ясна представа. Но пак нещата няма да са точно формулирани - защото психологията още се развива и тепърва се правят още проучвания Какво се случва с хората и защо те правят нещо...
Axcel
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 5:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря... аз все пак ще се опитам да намеря нещо за най-основните така да се каже неща. А колкото до психологията, никой и никога няма да разгадае напълно човешкото съзнание но нищо не пречи да се опитваме Very Happy . А и... лека нощ Wink
Върнете се в началото
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 8:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, за което питаш се нарича невербална комуникация на "по-научен" език, Axcel. Можеш да потърсиш с тази формулировка в Нета, но има и доста популярни книги, доколкото си спомням едната от тях се казваше именно така - "Езикът на тялото".
Един млад човек на 15 години - с какво те привлича тази тема?
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 7:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

МНОГО ИНТЕПЕСНА ТЕМА Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Образование Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї