| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 4:21 pm Заглавие: Как да преживеем леките дразги? |
|
|
"Той не затваря пастата за зъби", "тя не гаси лампите", "той оставя мръсните чинии в мивката"... познато? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Don Vito Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Семейният живот е низ от компромиси .Който не го е разбрал той няма дълго да има семейство - тривиално, но ... истината.
Както казах в друга тема - 10 години съвместен живот и ....още ги има тези неща - няма как !
Просто стискаш зъби или разговаряте , разговаряте, разговаряте .
Правиш сделка, ти не правиш това, пък аз няма да правя онова и така. _________________
/173792.jpg" border="0" /> |
|
|
 |
mishleto Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 7:14 pm Заглавие: |
|
|
Добър отговор Дон Вито!Съгласна съм с теб.Мисля да добавя само едно.След като, "Правиш сделка, ти не правиш това, пък аз няма да правя онова и така." в последствие се нагаждате и се научавате взаимно, тогава и доста от дрязгите в живота ви намаляват.Аз бих го казала така "Взаимно си дялкате треските".И един ден след 25-30 години семеен живот, може да се обърнете, един към друг и да се посмеете на старите далечни дрязги!  _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен! |
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 8:30 pm Заглавие: |
|
|
Тц, след няколко месеца правя 20 години...все съм си същото диване...разликата е, че сега го знам  |
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 12:44 am Заглавие: |
|
|
Стони, първо честито, че си разбирач вече )))) а иначе това е лошо. Аз пък имам проблеми с "разделянето на задълженията", все става така, че аз правя 80% от нещата и винаги, когато потърся сметка за това, ми се казва, че не правя нищо... пробвах със списък със задължения - изсмя ми се и всичко по старо му.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 12:59 am Заглавие: |
|
|
Един умен човек казваше : Когато си готовда даваш 70% и взимаш само 30% - тогава нещата в семейството вървят .
Не че приемам теорията, но може пък и да свърши работа на някой.
Просто явно не съм пораснал умствено и духовно още, за да я осъзная или приложа. Или просто той е наивник- знам ли? Звучеше убедително.  _________________
|
|
 |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 1:08 am Заглавие: |
|
|
| Правилното е "Когато и ДВАМАТА сте готови да дадете 70% и да получите 30%, нещата вървят" ако само единя го прави а другия консумира - става ленив и се научава само да получава. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 1:33 am Заглавие: |
|
|
Брей ,брей брей. Абе ти много умна ще го докараш бе момиченцееее. Ама и ти си на всяка манджа мерудия  _________________
|
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 4:55 pm Заглавие: |
|
|
Тя и жена ми си мисли. че прави 80% от нещата, но когато и кажа да въведем малко ред и разпределим и организираме нещата, включва на задна ....най вече, защото се опитвам да включа и любимите деца в задълженията....
Общо взето имам ясна представа как да направим живота по лек, организиран и удобен след като имаме необходимите, за момента константи но не мога да очаквам всеки да в наясно с моето ясно...още повече като си припомня и изпадам в почуда в какъв хаос сме движели живота си в БГ в продължение на десетки години...чак не ми се вярва, че е възможно  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 4:46 pm Заглавие: |
|
|
Добре де - има ли женски задължения и мъжки такива, или повечето са размити и който свари пръв той ги прави? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
mishleto Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 4:29 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | | Добре де - има ли женски задължения и мъжки такива, или повечето са размити и който свари пръв той ги прави? |
Ами в моето малко гнездо задълженията все още се делят.На дали ще се прибера и ще видя моя човек, как си е сготвил нещо друго за ядене освен сандвичи . Да има и задължения който са общи, но има някои, които само аз мога да ги правя и обратно такива, в които той е по добър. _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен! |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 3:01 pm Заглавие: |
|
|
Аз си мисля, че всеки си мисли, че прави повече от другия. И се почва "е да ма аз правя това, да ама аз пък правя онова, е да ама аз пък...." и няма край. Винаги когато искаш да кажеш на някой "миличко, моляте не оставяй това всеки път там" се започва..."аиде сега, трябва да стане на твоето...,а? аз пък искам да стои тук..." и бла бла... въобще има ли момент, в който комуникацията е на ниво - "дебна". Вече дори и нормален подход, тактично поднасяне на нещата - няма значение. Другият просто го приема за повод да захапе или за застрашителна реплика.
Пример - "Мило сложи моля те това там", "е това е, ти винаги искаш да командваш...ти просто си властна "
Кога се стига до там и...как се минава това ниво? Аз имам адски много мои познати, които са на това дередже....Вместо да чуем, гледаме да се обидим. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2008 1:31 pm Заглавие: |
|
|
Това е позната ситуация.Може би по няколко пъти на ден се случва.Понякога ме влудява и пак говоря,обеснявам,оправям.Но в един момент започваш да не се впрягаш дотолкова.И аз не съм идеална.Всичко е взаимен компромис и накрая се нагаждате.Не че не се случва,но живота
ни е кратък,за да се ядосваме с дребни неща. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
fen Новак

|
Пуснато на: Пет Май 16, 2008 7:21 pm Заглавие: |
|
|
| привет на всички само да ви попитам защо мнението на всички относно брака и взаимоотношенията между мъж и женасе осланят основно на компромиса? Моето скромно мнение в пред вид че не съм специалист психолог е че компромиса в една връзка е пагубен за личността |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Пет Май 16, 2008 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Защото никой човек не е идеален.И когато говориме за дребни неща,които ни дразнят в другия.Не за сериозни проблеми.Там е различно.
Не мисля,че за несъществените дразги компромиса е пагубен за личността. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пет Май 16, 2008 9:52 pm Заглавие: |
|
|
Компромиса пагубен????
Аз лично смятам, че не само във връзките - и в живота .. това е начин на мислене. Човек, който не може да прави компромиси е самотен човек и той е неадаптивен.
Компромисът означава да вземеш предвид това, че и другите имат чувства като теб. Че както за теб са важни неща, така и за другия са.
Връзката означава 2-ма индивида да станат един, за да функционира. А за да станат един - трябва всеки да даде половината от себе си, а другата половина да е готов да даде на другия. Иначе цялото си само ти... и ако е така - то няма място за човек до теб. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 1:14 am Заглавие: |
|
|
Няма такова нещо като мъжка и женска работа. Например в къщи винаги аз чистя и май го правя добре. Просто приятелката ми работи и в събота а съм открил няколко неща които ми е по-приятно да правя с нея вместо да я гледам да чисти. И пералнята почти винаги аз пускам, простирам и т.н. Стига да съм по-свободен. А и готова храна си вземаме от ресторантите защото готвенето си е загуба на време, въпреки, че тя готви много добре. Не мисля, че ако лежа и я чакам да се прибере и да направи тя неща които и аз мога да свърша ще се чувствам по-добре, даже напротив. Въпроса е кой за какво има време. И така май би трябвало да бъде навсякъде. Имал съм и жена която в един момент стана невероятно незаинтересована от домакинството, както и от мен, като сега вече е бивша, което беше логичен завършек на брака. А защо е необходимо да сключваш граждански брак едва ли някой ще ми обясни. То и в новия СК се изравняват брака и фактическото съфителство, законовото положение трябва да отговаря на фактическото, което си е норалното. Вече не искам и да чувам за граждански брак, просто е безсмислен. С приятелката ми сме заедно вече 7 години и май и двамата сме щастлива, а двата ми ппредишни брака общо не са продължили толкова  _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 2:52 pm Заглавие: |
|
|
sellfkiller,ти си мъж-мечта направо.Ако повечето мъже в Б-я бяха като теб и разсъждаваха така - нямаше да има толкова разводи.Но уви ... всеки с късмета си.Моя мъж например предпочита аз да готвя вместо да купуваме готова храна.В къщи само аз чистя и пускам перални,простирам и т.н.Накрая и детето в повечето случаи е само моя грижа.А той си предпочита да си почива и да си гледа ТВ и да си му е спокойно,без някой да го притеснява.И така - разни хора,разни нрави. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2008 11:29 pm Заглавие: |
|
|
Bibini, не се отчайвай мило. За съжаление май повечето мъже ска така, а и за жените има какво да се каже. Някои ако не им вземеш торбата която носят още преди да си ги видял те правят барлив. И моята приятелка е мечта. Просто си зависи от хората. Ако обичаш някой по добре при някоя дребна глупост да забравиш за 60 секунди и да си прекарваш приятно времето с любимия. Ама лошото е, че има хора които не могат да живеят без да има спречквания и винаги успяват да си намерят повод да се заядат с другия. Познавам такива хора и готиното е, че когато те дразнят и не се получи направо издивяват от нерви. Виждал съм такива и да реват защото не им обръщат внимание. С такъв човек не бих живял. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
Bibini Наш човек

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 7:07 pm Заглавие: |
|
|
sellfkiller,всичко е точно така.И понякога трябва да имаш търпение,за да промениш нещата в своя полза.Това и правя аз с моя мъж.Лека-полека и постепенно сменям посоката му на мислене и действие.Без рев и тръшкане.Това не помага,особено при него.Той си е суров и само с трезв разум и леки хитрини /женски/ мога да действам.Но въпреки всичките му кусури - си го обичам.И аз не съм идеална. То няма идеални хора. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !  |
|
|
 |
|