Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 10:30 pm Заглавие: Ужас.
Здравейте, обърщам се към вас, с молба за съвет.
Имам следния проблем.
Жена ми е на 27 години, но от края на зимата не мога да я позная.
Няма никакви приятелки. Когато се появи проблем, се опитвам да и помогна, но тя винаги задържа в себе си. Появиха и се доста стресови ситуации. Тя няма хоби, единственото което прави , е да седи пред телевиозра и да гледа телевизия, след което заспива. Расейвам я със излизания, разходки, но това не помага, тъй като не мога да го правя всеки ден.
В един момент ,балансите и започнаха да избиват. Започна да нервничи да мрънка за всичко и незнам какво да правя. Отначало се ядосваше в работата си. После започна да се ядосва на всички около нея, но сама отценява, че не може да повишава тон там. В един момент, аз станах центъра на тези нерви. Обвинява ме за всичко, аз съм бил виновника за нейните нерви и проблеми.
При разговори вече на една моя дума, тя започва да реве, да се тресе от нерви и започва да говори неща, които не съм казал, а тя твърди че съм. Самонавива се постоянно за какво ли не, само търси проблемите и гледа всичко в сиво и черно.
Опитах се да и помогна да си намери хоби, но нищо не и хваща интереса. Дайте съвет какво да правя, защото не се издържа вече.
По всичко, което пишете личи, че жена ви има проблем с нервите. Много са характерни тези неща, които изброявате. Това са нерви, стрес, страх - и този страх се превръща в причина за тези настроения, тази агресия, често сменящо се настроение, обвиняване на другите за всичко и това, което вие сте написали по-горе.
Това, което можете да направите е да се опитате да поговорите с нея. Не й противоречете, когато се разкрещи или започне да ви обвинява - просто със спокоен тон, поговорете с нея и й кажете, че сте забелязали че напоследак ви се струва притеснена, угрижена, напрегната. Попитайте я дали я е страх от нещо. Кажете й, че я понавате добре и я обичате много, и че сте забелязали това отскоро и че вие сте семейство и трябва да си помагате и споделяте. Опитайте се максимално да я предразположите да ви разкаже.
Имате ли някаква представа какво може да е причинило това нейно състояне - загуба, голяма промяна в живота й...? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Оптиах да поговорим, винаги казва, че няма нищо, което да я притеснява.А аз виждам че не е така. Стресове имаше доста. Родителите и имат бизнес, който едва не фалира миналата есен. Всички разчитат на него в семейството им. Смени една, после втора работа, където наистина и предлагаха едни условия, после се оказаха други. Предполагам че е дошло от там.
После както казах, започна да си го изкарва на мен, в което не виждах нищо лошо в началото. Стана брутална, безкомпромисна и дори се опита да ми казва, какво съм искал да говоря , тя знаела .
Напоследък картинката стана плачевна, защото мина много време, от когато съм я чул да каже нещо хубаво по мой адрес. Питах я , дали не може да бъде малко по мила, в отговор на което ми се струпаха какви ли не обиди и неща. Като се започне от неща, които според нея са се случили много отдавна, до фразата, че съм и виновен за всичко.
Напоследък дори заговори за раздяла, не съм я разбирал нали и нямало смисъл, да е човек, който не разбира.
Още по лошото е, че и аз имах трудни периоди и моменти, в които се опитвах хем ад си ги решавам, хем да съм до нея. Оказа се, че в тези моменти, тя само гледаше да ме нарани, без да е поне малко съпричастна. Получи се някакъв кръг, от който няма излизане.
Също така, мисля че спря да възприема думите ми като такива, а по скоро като нещо, което веднага бива опровергавано.
Искам само да добавя, че нейните действия ги преписва на мен. Казва че съм саможивляк, че не съм искал нищо, а за разлика от нея, аз имам много приятели. Тя няма нито една. Не излиза никъде, най-много с колежките 1 път на месец да кажем.
Най-странното е, че винаги е била спокоен и уравновесен човек, идеал за жена. винаги е гледала да не нарани някой, да се съобразява, но от известно време, просто не мога да я позная. Дори в напрегнатото движение, се ядосва на някой, че не карал правилно. В една такава ситуация ми сподели, че и идвало да слезе и да пребие шофьора.
В старата и работа и дължаха пари, които не бяха много, но я мотаеха. Предложих и да отида да реша проблема, а тя отказа. Отишла и както сама си признава, едвам се здържала да не и удари шамар и то пред няколко клиента. Тогава каза, че на моменти не може да се владее. в такива момети трепери , сълзи и избиват, почервенява и губи границата.
Също така, не мога да разбера, на моя дума, как може да казва че не съм искал да кажа това. Започва да си иизмисля и да си вярва какво съм искал да кажа, като дори, в един такъв спор беше готова да се разделим. При една моя дума, тя направи какво ли не, каза какво ли не, за нещо , което дори не го мислех. Незнам.
Дааам, така е. Всичко, което сте написал са абсолютни симптоми. Тя е загубила явно някаква почва под краката си - и това я е направило нестабилна. Тази нестабилност - за съжаление винаги рефлектира върху най-близкия човек, защото там човек си позволява да очаква и да се разочарова..Сигурна съм, че изопачава думите ви, но за нея това, което казва - е това, което мисли - това, от което се страхува. Загубила е нещо, и сега страха да не ви агуби и вас - я карат да действа така, без да осъзнава, че именно така може да стане.
Най-добрият начин е тя да потъси помощ. Да признае това, че има нужда от помощ. Тя го усеща, знае го добре, но не иска да си го признае - защото това означава да признае пред себе си, че е слаба, което е удар. Следователно, за да не нанесе този удар над себе си - че става нестабилна, че губи почва под краката си, че я е страх че може да се провали и че е неспособна - я кара да обвинява всеки друг, защото ак обвини себе си - ще я заболи и това е защитен механизъм. Тя реално обвиняваки вас - обвинява себе си за тези неща, които ви казва - просто трябва да ги представи на друг, защото не може да разруши представата си за своя Аз, която е станала крехка.
За съжалние много малко неща могат да се направят от вас, защото вие сте страна в спора и все пак вие сте набедения. Всеки ваш опит ще бъде приеман или като ваша защита или като обида или като каквото и да е, защото всеки ваш отказ да поемете вината - събужда страха, че може би тя е виновната. За това трябва да се появи трети човек - ако може да е терапевт, най-добре. Ако не - то нека за начало е някоя позната. Човекът трябва да й каже, че е имал подобни проблеми като нея и се е оказало, че след като си е поговорил с терапевт, му е помогнало защото е осъзнал, че той е имал нужда от помощ. Да се наблегне на това, че този "човек" е бил силен и умен, но просто много промени са му се струпали и той е започнал да губи контрол. Т.е да няма директен опит, директно казване, че тя има проблем - защото тя ще отрече - защитата й ще се задейства. Ако обаче чуе история, тя самата ще съпостави нещата и когато й влезне таи мисъл, тя ще я обмисли и ще е по-склонна. Опитайте дори и вие просто някой път да измислите някаква история такава, не за реалн човек.. измислетея, историята е важната. Или да гледате филм на такава тематика или ... да помолите някой от близките й да я посъветва... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Както се досещате, в момента аз не мога да и кажа и дума. Тя приема абсолютно всичко както казахте, като обида, като натякване или просто като друго нещо, на което не вярва. Кажа ли и, че трябва да отидем на терапевт, то със сигурност, реакцията и ще бъде нещо, което не искам да си помислям дори. А предполагам, на мен да ми кажат че имам нужда от терапевт, този който го каже, бих го намразил веднага.Аз осъзнавам, че не мога да направя нищо. Преди месец, тя поиска да се разделим. Аз на другия ден и се обадих, опитах се да я уверя, че съм с нея. И отново сме заедно, но първо знам, че това не може да продължава вечно, също така знам, че няма да отиде на хубаво. Освен това, аз също имам проблеми и незнам дали ще мога да продължа с такъв интензитет да правя всичко това, както до сега. Уморих се.Забравих да спомена една друга случка, преди 2 месеца по закона на гадорията и се стъжни още повече, един саоубиец, падна точно пред колата и. Не знаеше къде е 2-3 дни.
Та незнам, боли ме като пиша това, защото усещам на къде отиват нещата.
А мисля, че ако проблемите и наистина ще свършат с мен, то определено ще е по добре да е сама. Тогава вероятно ще е доста по уверена и стабилна. Така ли е ?
Също така казва, че ме обича, но предубедено. Не било като преди и че вероятно никога няма да бъде, така че проблемът може да не е психологически, а просто вече да не ме обича.
misho, извинявай за директния въпрос но тя има ли си любовник? А деца имате ли? А искам още да те питам, тя да си е променила изведнъж и необяснимо линията на поведение и да спазва само една впоследствие, независимо дали в положителна или отрицателна насока. Ако това се е случило да знаеш, че е взела някакво решение и ще го отстоява докрай и това е почти сигурно /някой ден може да обясня подробно на аудиторията защо мисля така/. Ако допускаш, че е взела някакво решение, което не е в твой интерес по добре предприемай мероприятия за ограничаване на щетите /не се шегувам/. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Няма как да знам, дали си има любовник. но при положение, че от работа в къщи пред телевизора , едва ли. Още повече, че може а е всякаква, но не е лъжкиня. В смисъл, не ме е лъгала до сега, така че не вярвам да си има някой. А дали има потенциален такъв, само тя си знае, неин е избора.Иначе не, не е станало внезапно. Постепенно. От малките неща, после малко по големите, до цялостното отричане.А ако е взела решение, това е неин избор, с който аз ще се съглася тутак си. Всеки заслужава да е щастлив, аз не мога да я ограничавам в каквото и да било.
Когато се обвързват двама души целта и на двамата трябва да е и двамата да са щастливи. Доколкото разбрах от това което си написал до тук цулта на жена ти е малко по-различна.
П.П. Моето мнение по такива въпроси е, че всеки заслужава начина на живот който има. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Когато се обвързват двама души целта и на двамата трябва да е и двамата да са щастливи. Доколкото разбрах от това което си написал до тук цулта на жена ти е малко по-различна.
П.П. Моето мнение по такива въпроси е, че всеки заслужава начина на живот който има.
Да всеки заслужава това, което му се случва. Пак казвам, преди бяхме много добре, от към всичко. Емоции, компромиси, уважение всичко.Сега нещата са различни. Аз праяв пак същото, само дето съм по недоволен от ситуацията и на моменти и го казвам. А тя спря компромисите, спря уважението явно, щом се държи така, Само секса остана за омента. Незнам, но така не се живее.
Секса е до време, поне според мен. А да ти кажа честно напълно те разбирам защото и при мен се случи съвсем същото. Но ти знаеш какво е точно положението при теб. И една година да казваш пак никой не може да добие пълна представа, защото всеки човек си е уникален. Аз бях щастлив пет години с жената за която писах по-горе, след това доста нещастен за няколко месеца и в момента, от 7 години, щастливо разведен. Ироничното е , че след развода с бившата се разбираме по-добре отколкото през последните месеци преди него. В момента, според мен, жена ти си търси виновен за нещо и го намира в твое лице, но това е само моето некомпетентно мнение. Дано някой успее да ти помогне, а на първо место дано ти успееш да си помогнеш, най -искренно ти го пожелавам. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
След развода, сте се разбирали по добре, защото вече нямате какво да делите. Тя не може да те обвинява за каквото и да било и именно по тази причина се држи добре с теб.
При мен е същото. Нарочила ме е за природно бедствие и толкова. Нещата клонят като при вас. Аз не мога да направя нищо, а така си е живо мъчение.
Майтапа е, чесега е омъжена за бившия ми заместник и с него направо си имаме приятелски отношения, дори и в момента. А мнението ми е, че вместо да се мъчиш неопределени време по добре се мъчи 3 часа за развод по взаимно съгласие. Не знам някога нещата да са тръгнали на по-добро при подобни обстоятелства защото само се изнервяте взаимно в момента. Но както ти писах по-горе - ти си знаеш най-добре защото това си е твоето семейство. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Да, така е. Изхода не виждам. Проблемът е, че аз се държа нормално, само дето повече мрънкам, защото е очевадно, че тя прави какво ли не, с цел да ме нарани. Така и тя и аз не сме доволни.
Още повече, че това бреме е много тежко, да си виновен постоянно на някой, за всичко.Тя е добър и готин човек по принцип, но така се получи.
Не издържам психически вече, постоянно все за нещо да съм виновен.
От друга страна ми е болно, че се е стигнало до тук.Но това е положението.А иначе, едва ли бих останал приятел с нея, не виждам как би се получило просто.
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 5:19 pm Заглавие:
misho,говорил ли си с нея - кое иска тя да промени във вашия съвместен живот,кое не и харесва,какво предлага?
Питал ли си я дали иска да излизате повече навън заедно,да се разнообразявате,да се веселите?Преди това как е било?Понякога жените изпадаме в такива фази.И на мен ми беше много трудно на моменти.И аз изпадах в такива състояния.Сивото ежедневие премазва хората и ако сами не си помогнете да разчупите този битовизъм и еднообразие - никой не може.
Предложи да отидете събота и неделя някъде - на различно място.На планина или на палатката на някое езеро и т.н.Или пък на кино,после на пицария или ресторант.Ти я познаваш и знаеш какво обича и харесва.Купи и цвете без повод или нещо дребно или парфюм - нещо което да я зарадва.Важен е жеста за една жена,това че ти мислиш за нея и все още я обичаш.Такива сме - искаме доказателства за доста неща,които вие си мислите че ние ги знаеме.Но една жена иска да го усети и по друг начин - внимание,нежност,грижа и понякога просто да казвате чувствата си. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети