Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

molq vi kajete mi kakvo da pravq!!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ekaterina_Sf
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:51 pm    Заглавие: molq vi kajete mi kakvo da pravq!!! Отговорете с цитат

Zdraveite!Za parvi pat pisha v forym i malko se pritesnqvam za6toto neznam kak 6te se spravq,no kakto i da e.4eta tyk redovno kak tyk horata si pomagat vzaimno i si davat saveti,ta re6ih i az da poiskam vasheto mnenie.
Vaprosat e v tova 4e az sam malka,na 18god.Imam kompaniq koqto se vodim okolo 10 momi4eta i razbirase vsqka e s problemite si,no ima edin osnoven problem.Edno ot momi4etata da go nare4em Kristina postoqnno komandva vsi4ki..Tq za tqh e ne6to kato slan4ev la4,kato shefa ot koito zavisi dali 6te te povishat ili napravo kato nai-vajniqt 4ovek v sveta.Tova momi4e neznam za6to tolkova mnogo go za4itat pri polojenie 4e to gi pravi na lydi.Sardi se za 6tqlo i ne6tqlo bez da ima za kakvo,a i sly4aino da si e vny6ila ne6to-ne kazva kakav i e problema,Komandva vsi4ki,postoqnno e nedovolna,ako ne stane neinata se cypi postoqnno i ti pravi fizionomii,izolorva te i nagovarq vsi4ki sre6ty teb.Az li4no nikoga ne sam zapazvala dobri otno6eniq s neq za pove4e ot sedmica za6toto na neq kato ne i iznasq i spira da mi govori pravi mi fasoni i taka natatak,no az ne i se vrazvam i se pravq 4e ni6to ne e stanalo.a drgite vinagi nqkakvi takiva se podvazvat,vse edno e nai visshiqt 4ovek v sveta kamo li ne i tova me pobarkva.uj q znaqt kakva e manipylatorka,obijda gi postoqnno,darji se yjasno s tqh ..a te si ma4at i pak prodaljavat da q gledat v o4ite vse edno e parvata im liybov.taa iskam da vi popirttam kak da se spravq s psiho-atakite na tozi 4ovek za6toto naistina razberete me 4e neizdarjam.tova e vseki den postoqnno i neprekasnoto.govorili sme mnogo pati,no ne6tata se opravqt za 1 4as i posle pak po stariqt na4in prodaljava vsi4ko.
Nadqvam se da ne sam vi ot4aqla i vi molq da mi se izvinite ako ima pravopisni gre6ki no gledah nabarzo da go napi6a.
6te vi bada adski blagodarna ako ostavite mnenieto si Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 1:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто спри да контактуваш с нея и си контактувай с другите, ако тя дотоколко контролира техните действия, то и тях ги зарежи, защото явно не би могла да разчиташ на тях.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
sellfkiller
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 3:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с deanne Smile Най-добре си намери нова компания Smile Щом само ти си се усетила, че ви правят на луди, значи при останалите нещо куца, при Кристина най-вече Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зарежи ги,намери си други приятели.
А другия вариант е ти да започнеш да правиш фасони и с нейните камъни по нейната глава.Тя се цупи,нацупи се и ти.Тя казва как ще бъде-ти кажи "Не става.Аз искам еди как си" Понякога хората усещат,че някой има собствено мнение и силен характер и започват да вървят след него безропотно.Просто покажи,че не се влияеш от нейното мнение и че имаш собствено мнение.
Ekaterina_Sf
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 6:41 pm    Заглавие: Ekaterina_Sf Отговорете с цитат

DA no vaprosat e v tova 4e imam sobstveno mnenie.Ne 4e nqmam.To4no tova tolkova mnogo q drazni,i vinagi sme bili v lo6i otno6eniq ,za6toto ne izpalnqvam zapovedite i.A za tova da smenq kompaniqta neznam kak sa stane pri polojenie 4e jiveq v malyk grad a i vse pak sas tezi momi4eta izlizam ot 11 godini..vsi4ko e tolkova obarkano.Moje bi naistia trqbva da se primirq s fakta.
Върнете се в началото
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 6:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не смятам,че трябва да се примириш.Винаги има начин.Просто почни и ти да командваш и да се налагаш.Тя като започне да прави такива неща-отрежи я.Покажи на останалите,че си над нея.Не се предавай.Тогава и ти ще заприличаш на останалите овце Exclamation
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ekaterina_Sf здравей,

Това, което описваш е много характерно за тази възраст и проблемът за теб е наистина по-голям, ащото ние всички сме на друга възраст и сме по-..как да кажа по-оформени сме вече като характери и за това за нас нещата изглеждат лесни.
В тази възраст, както съм писала и в други теми, индивидите се опитват да станат личности и общо взето образа на родителите, се замества с ролята на "родителя", но вече от връстниците. Т.е детето се отделя от мнението на родителите, но понеже незнае какво да прави - си намира ИДОЛ, някой, който олицетворява властта и е "готин", а не е родител.

Казвам ти го това, защото е важно да го знаеш. Всяко едно момиче от тази компания преминава през този период - отрича се от родителите си (мнението и ценностите), и се приспособява към група - да е принадлежно към група - преди тази група е било семейството, сега - приятелите. Също така, всяка група има тартор - няма начин да няма. И тъй като Кистина е най-властна, се е наложила като такъв тартор. Това е като мини племе - за да падне вожда - трябва да тане преврат и друг да го смени. Няма начин да сте група и да нямате водач - ако няма водач, вие сте отделни индивиди, а не група.
Т.е ако искаш да смениш вожда - трябва да си готова ти да застанеш на негово място и да командваш всички. Първо трябва да си зададеш въпроса искаш ли го това? Ако го искаш - тогава има начин да я пребориш и да й изземеш властта и ти да станеш на нейно място.
Ако не искаш обаче тази власт - то тогава ти не мош да бъдеш част на тази група, щом не приемаш тартора. Ти можеш да бъдеш нещо като самотен елемент - т.е ти можеш да комуникираш с всеки член от групата, да се забавляваш с тях и заедно, но тъй като не риемаш властта - или я взимаш или просто не можеш да бъдеш част от тази група.
Аз в училище винаги съм била така - никога не съм обичала групите и просто пиемах хората като отделни индивиди, а не като "компания". Не съм можела да се подчиня на правилата на групите и за това винаги съм била на "свободна практика". Така комуникираш с хората, но не си част от тяхното общество, а ги уважаваш като личност. Smile

Надявам се да съм ти помогнала да се ориентираш. Wink
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,вярно е.Това,което казваш lady-to - много съм съгласна с теб.Но е кофти да си самотен елемент и на "свободна практика" вечно.Затова е нужно наистина ти да уважаваш,но да виждаш че и другите те ценят и уважават.Затова казвам,че ако желае наистина тя /Ekaterina_Sf/ може да стане тартор на групата.Не в лошия смисъл.Може да ги научи на други неща за разлика от т.нар. Кристина.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2008 4:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами до човек си е Бибини.
Аз никога не съм имала компания, но съм общувала с много компании. Т.е аз имам много и разнообразни приятели, с които общувам - тези хра си движат в някакви кръгове от хора, но аз не. Това, че не приемам правилата, на които те се подчиняват - не означава, че не мога да уважавам тях като единици.
Но всяка група е така - има 1 преидент, има един шеф на фирмата, има един вожд на племето има винаги някой, който да държи реда в групата, да определя правила и да следи за спаването им. Този човек с тези правила държи елементите в групата свърани.
Аз не искам да участвам в тази група, но искам да общивам с някои от елементите само - избирателно Smile
Аз наприменр не съм искала да съм тартора - просто не ми е било за цел. Но ако ти смениш властта, трябва да знаеш, че твоето добро, все за някой ще е лошо - и винаги ще има някой, който да ти се дразни Smile
За всеки президент си има хора, които го харесват и които не Smile

Но нека Екатерина реши за себе си дали би искала да участва в тази група и да се подчини на правилата, или иска да има отношения само с елементите на групата.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2008 5:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Естествено е така.Права си
Ekaterina_Sf
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 5:34 pm    Заглавие: blagodarq Отговорете с цитат

ne sam o4akvala tolkova mnogo razmisal i vreme da napi6e tezi ne6ta da otdeli nqkoi za men.blagodarq vi mnogoza vnimanieto koieto obarnahte na men i problema.lady-to - mai naistina e nai dobre da zapo4na da pravq kato teb. za vsqko ne6to si ima hora.
Blagodarq vi otnovo Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Екатерина - тук всеки е важен и щом той смята нещо за проблем - то ние се оптваме да помогнем за разплитането Smile

Сигурна съм, че ще успееш да видиш нещата от друг ъгъл и ще намериш най-доброто за себе си - някак природно го правим Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї