защо търсиш рационално обяснение на ирационално явление
Ще запазя отговора си за по-късно. Демонстрирай ми първо ирационално явление. Моля те.
Аз такова не виждам, що се отнася до астрологията.
Като замяна, аз още сега ще ти демонстрирам бъг в идеите на някои от астролозите. Пиша нарочно "някои", защото винаги едни астролози обвиняват други астролози в неразбиране на астрологията (дори в този форум), та от толкова обвинения аз вече не се наемам да казвам кой е по-по-най.
Астролозите (поне някои от тях) казват така, че ако знаеш началните /изходни/ координати на едно топче - координати в пространството, маса и начална скорост, то можеш използвайки законите на физиката да предскажеш/определиш/прогнозираш къде то ще се намира във всеки произволен последващ момент и какви ще са неговите параметри. Астрологията прави същото само че с човека на мястото на топчето.
Такъв е и паралелът с хороскопите. Задаваш за x, y, z следното:
x=дата
y=час /момент на раждане/
z=географски координати
Незнам дали твоят поглед в астрологията включва за вярно това твърдение (ти ще кажеш). Но ще покажа защо тези три x,y,z не вършат никаква работа, за да се смята с тях.
Имаме едно топче. Нека за удобство то да е с тегло 1 кг. С начални изходни данни е идеалният център на НДК- София. Задвижило се е (няма значение как се е задвижило) със скорост 1 км/ч в посока юг.
Според горе написаното твърдение на някои астролози, това е достатъчно да знаем къде ще е топчето ни във всеки последващ момент произволно напред във времето.
И тук е ред да се попита: къде ще е нашето топче след две години? Не можем да знаем. Вселената не ни го позволява да направим такова изчисление въз основа на такива данни и изчислението да има познавателна стойност.
Аналогично с каквито и да било сметки, включващи:
x=дата
y=час /момент на раждане/
z=географски координати
Човекът застава на мястото на топчето. Не може да се изчисли нищо. Вселената не позволява такова изчисление.
Това е само един от многото бъгове в сметките на астрологията, за които знам.
Относно:
Цитат:
Ако действително толкова време си изследвала окултната страна на нещата,които описа,трябва да си наясно със същността им много повече,отколкото описанието на външните им форми позволява това
Наясно съм. С истинската магия. Зародена в Халдея. Тя включва примерно математика и астрономия в себе си, а не псевдоматематика и псевдоастрономия. Магията на халдейските магове съм я признала.
Много си силна в отрицанието,признавам.Това не е лошо.Щом има такъв заряд у тебе той може да бъде и също толлкова позитивен.Въпрос на време.Въобще ти си интересна личност.У тебе има и двата полюса.Крещящите вътрешни противоречия и разкъсвания,когато бъдат преодолени, се превръщат в безценен източник на мъдрост.Времето е доказало това.Точно затова не се наемам да ти демонстрирам ирационално явление в астрологията.Бих искал да оставя това на твоята сетивност и ако си достатъчно искрена, тя ще те води където трябва.Все още чакам поста на рецептата и не би било никак лошо да ни разкажеш и за Халдейските магове.С какво точно си наясно всъщност?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
В сесия съм. И като се прибави и че работя... Не ми остава свободно време. Ще се забавя с отговора си и аз не знам колко време точно. Моля да ме извиниш за което.
Какъв интелигентен и приятен разговор се е завързал тук....
У тебе има и двата полюса.Крещящите вътрешни противоречия и разкъсвания,когато бъдат преодолени, се превръщат в безценен източник на мъдрост.
Дедо това звучи наистина много интересно и според мен добре казано. Чудесен изказ, както обикновено, но този път си надминал себе си, може би защото си засегнал тема по-близка до мен не знам така мисля...
Като млад човек все още недостигнал до мъдростта аз се повлиявам малко или много от разкия изказ, отрицанието и агресивността на Лиля - не съм съвсем сигурна, че това е съвсем добър житейски подход, защото аз самата се характеризирах с това поведение, което с добри аналитични умения, разум и добро личностно присъствие може да събуди и симпатия, но само от такива улегнали и мъдри хора, които са достатъчно търпеливи, за да го приемат като "грешка на ръстежа" на будния човек или по-меко казано етап от неговото развитие. Мое мнение де, както и да е - няма да крастосвам шпаги тука сега Но пак евала от мен за диалога.
Пак относно хората - моето простичко мнение е, че човек, който претендира от всичко да разбира в детайли е един празнодумен многознайко или както му викаха "дървен философ".
И накрая относно зодиите след като пуснах отрова малко... Аз не разбирам от зодии ич Чета характеристиката на зодията на мъжа, с който излизам обаче понякога Не им вярвам сляпо, но си чета хороскопите, когато са лоши не вярвам и се опитвам да ги забравя, за да не предизвиквам нещо със силата на съзнанието си. Е, когато са хубави ми носят още малко цвят в живота - надявам се, вярвам, радвам се - а, че мога да разпиша набързо някоя теория за опровергаването им, защото съм чувала, че логически много й куца на астрологията - сигурно мога, но не виждам защо Аз ценя тази малка капчица цвят в живота си извор на надежда понякога, извор на идеи щом се колебая за нещо - ценя я и й се радвам макар да не я разбирам. Хора сме, извънземни незнам има ли няма ли, но ние сме хора и понякога трябва да се спрем и да помислим точно за това според мен - отношението ни към другите и собствения ни стремеж да се радваме, да поддържаме пламъчетата, които ни карат да се будим с усмивка, да се зареждаме с малко повече сили и емоции и просто да живеем. Твърдо за зодиите мен са ми готини, не съм ги анализирала, пък и смятам, че си имам далеч по-важна работа, но ги оценявам като нещо положително в моето си пространство и ежедневие _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Я да си ползвам малко от обедната си почивка за писане по форуми.
Имам един въпрос към всички: На колко от вас ви е нужно чуждо компетентно мнение, за да прецените дали има или няма да речем... Поничковото чудовище? Ще се допитвате ли до учени, преди да вземете решение или сте на мнение, че познанията, които имате, са ви достатъчни, за да знаете отговора? Ще си помислите ли, че решението ви е такова, че след хиляда години някой ще ви се присмее, дето сте решили, че Поничково чудовище не може да съществува? Ще изпитвате ли срам, вина или друго, заради решението си? Аз лично не бих.
Да се върнем на астрологията. На мен не ми трябва да се допитвам до учени, за да дам мнение (да, точно така, както на вас не ви трябват допитвания до учени, за да знаете отговора за Поничковото чудовище).
Стигат ми това, че средното ми образование и висшето ми такова са свързани с необходимостта да разбирам от математика и физика (да разбираш не е като да възпроизвеждаш сляпо формулки, а да знаеш какво точно като реалност стои зад формулките; сляпо да възпроизвежда формулка може всеки, а за разбирането се иска малко повече), за да си направя съответните изводи и да знам, че не бъркам за астрологията. Знам, че не бъркам, стъпила на разбиранията и познанията си като техник-технолог и икономист. А като учеща психология, съм в състояние да обрисувам псих. механизими, които карат човек да се доверява на астрологията и да твърди, че "познавала". Астрологията не познава, тя манипулира.
Никой не е длъжен сляпо да възприема моята визия. Нито аз имам желание да преподавам математика и физика (също и астрофизика, астрономия и т.н.), за да може си натрапя гл. т. на някой насила, както някои погрешно май възприемат постовете ми тук. Всеки сам си прави избор за себе си.
Аз мога единствено да споделя опит. Ако някой го интересува. Иначе подобно споделяне си губи смисъла.
от разкия изказ, отрицанието и агресивността на Лиля
О, да. Понякога пиша с доста агресия в постовете си. За което се извинявам. Не е нарочно. Просто в миналото ми житие ми се налагаше да влагам агресия и сега не винаги ми се удава да я разкарвам от себе си, т.е. звуча като да съм се юрнала с рогата напред да превземам света. Всъщност нямам такива намерения.
У тебе има и двата полюса.Крещящите вътрешни противоречия и разкъсвания,когато бъдат преодолени, се превръщат в безценен източник на мъдрост.
Къде ги тези два полюса?
Вътрешно си се изживявам като една много непротиворечива особа, със склонност да не се разкъсвам за нищо.
Знанието си го градя внимателно, след проверки и никога на принципа "това ми харесва как звучи, в него ще вЕрвам; А онова не ми харесва как звучи, значи оно не мое да е вЕрно, дори да ми е извадило очите". Изобщо думата "вЕрвам" я няма в речника ми. (и като ми я кажат, все се сещам за онези, дето повЕрваха на царя за 800-те дни, понеже много им харесваше как звучи )
Ъъъм... Вчера търсих кореспонденцията ми с Д. За сега не изкочиха писмата с рецептата. По Закона на всеобщата гадост изкачиха неща, които преди това съм търсила, но не съм намирала- например част от теоретичната доктрина на една никому неизвестна магьосническа секта, която се надявам да продължи да си стои неизвестна, за да не се случи да завлече някой в капана си . Довечера ще попреровя пак за рецептата.
Дядоооооо, дай малко инфо за себе си - или по-скоро да те опише някой който те познава добре
Мисля,че в постовете ми има достатъчно много информация за мене,стига,разбира се,човек да умее да я извлича.Но ако те интересува нещо конкретно-питай! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Оххх ще ме разсипете, много забавно стана тука в темата за зодиите
Аз съм руса, бавно загрявам и ще отговоря на въпроса за поничковото чудовище отпреди няколко поста затуй
Аз сигурно ще питам да ти кажа - ще направя извадка от 50 случайно подброни човека за да видя социалните нагласи та макар и от такава малка извадка, която е по силите на сам човек ииии кат видя общественото мнение тогава ще реша аз ко да кажа... Ми ако съм политик и сме пред избори няма да има значение в какво вярвам, а в това какво е добре и какво не е добре да кажа иии ако хората си искат да си вярват в Поничковото чудовище или в чудовището от Лохнес например - що пък точно аз да им разбивам фантазиите и коя съм аз, че да крещя съжденията си всъщност и за какво ми е да ги крещя
Ако наистина един ден имам трибуна и има значение какво казвам със сигурност първо бих се научила да слушам много внимателно
Ииии като чели и със и без трибуна изслушването и самоконтрола върху стремежа вечно да налагаш мнение като диктатор май са еди от неписаните правила на човешкото общуване ... Аз от магии не разбирам както и от много други работи, но малко ПР съм поучила и затуй се изказвам тук, въпреки, че туй за общуването мисля, че идва от общата култура дет се вика и да четеш, и да не четеш, и колкот и да четеш , първите седем години няма кой да ти ги върне _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
А на мен преди време ми попадна един човек, който си разби здравето заради болните мераци за безсмъртие на Линда Гудман. Беше решил, че ще става безсмъртен по нейна рецепта, което ще рече, да спре да се храни въобще. Всъщност той си въобразяваше, че се храни, със слънце.
Само да уточня, че Линда Гудман е мъртва.
И че астрологията е една шарлатания, създадена през средновековието, която е толкова НЕИЗДЪРЖАНА математически, астрономически и всякак, че повече от това просто няма накъде.
Това е много интересно.Можеш ли да кажеш повече за тази рецепта?
Астрологията не е шарлатания,но има много шарлатани,заради които се гледа с такива очи на нея.Тя,както и всичко,което е на разположение на човек,е степен на познание,инструмент,помощно средство по пътя към усъвършенстване или просто придобиване на знание.Тя не е нищо задължително,нито определящо,но много полезно,ако посветиш малко повече време да я изучаваш.По същия начин мнозина са зле настроени и към психологията, и към хиромантията,френологията и др.,но това съвсем не значи,че те нямат място в живота ни,нали?Най-лесно човек критикува онова,което не познава добре.Иначе напротив,астрологията е математика,музика,хармония,които следват абсолютните закони на битието.Връзката и с астрономията е безусловна.Как смяташ тези планети са разположени и следват неотменно своя ход?Всичко е изградено върху неумолими природни закони и именно заради тях ние съществуваме.Един от начините човек да се докосне до разбирането за тези закони е астрологията.
Лилия,обеща ни рецептата и се покри... Още си я чакаме _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Вярвам и още как, но не сляпо. Имаше един сайт, в който бяха дадени кратки описания на качествата на всяка една от зодиите и да си призная намерих много прилики със себе си и характера си... Разбира се както казва баба Алена звездите са толкова много и могат да изградят характер съвършено различен от написаното за зодията му, така че... Сега сигурно изглеждам като маниак.. Но наистина има много верни заключения относно характера...разбира се нещата са много общи, а хора различни така че няма как за всички да е еднакво... _________________ Never argue with a fool.People may not see the difference... ;]
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 6:24 pm Заглавие:
Все пак вярвам на зодиите.И тези кратки думи наистина добре обрисуваха зодия Стрелец.Някой който разбира от зодии ще каже ли нещо за комбинацията между жена Рак и мъж Стрелец в любовен аспект.
И понякога и на мен ми се струва,че са доста нетактични хората от зодия Стрелец,но са толкова чаровни и омайни че чак ти е трудно да им се сърдиш задълго.Моя мъж е Стрелец,аз съм Рак. На моменти е доста забавно,но на моменти ти се иска да си събереш багажа и да изчезнеш. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:10 pm Заглавие:
Аз също вярвам. Всяка зодия си има представители издънки. Но според мен значение има и месецът на раждане. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:17 pm Заглавие:
Най-хубавата (са очаквам някой да скочи да ме бие), тоест Стрелец и то декемврийски. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:25 pm Заглавие:
deanne написа:
Най-хубавата (са очаквам някой да скочи да ме бие), тоест Стрелец и то декемврийски.
Никой няма да скочи да те бие Но дали е вярно това?!
Всеки смята неговата Зодия за най-хубава.Ето например - аз съм Рак.Не е ли най-готината Зодия _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:33 pm Заглавие:
Вярно е разбира се. Не всеки си смята зодията за най-хубавата, както не всеки се смята за най-умен. Ракът не е най-готината зодия естествено. Пак Стрелците сме-в тва отношение декемврийски стрелец момче-ела да видиш къв майтап пада. Твоя съпруг предполагам е изключение, щото съм останала с впечатление, че не е забавен, пък аз мъж декемвриец и то мойта зодия да не спуква хората около него от смях почти не познавам. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:37 pm Заглавие:
barborana1204 написа:
Това показва само слабост на характера.Аз не мога да кажа че има лоши Зодии.Не всичко в човека зависи от това.Зависи и от околната среда,възпитанието,родителите,приятелите и т.н.Както няма и лоши хора - има лошо възпитание.За другите - те са психично болни,психопати и т.н.Човек носи в себе си много неща,които не зависят от зодиите само. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети