Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 6:21 pm Заглавие: Вярвате ли в зодиите?
... и по-точно, вярвате ли, че подредбата на звездите в момента на вашето раждане се отразява на вашия характер, начин на мислене, емоциите ви и уменията ви в по-нататъшния ви живот?
Аз лично не вярвам, но хората са измислили цяла наука по този въпрос, колкото и нелепо да ми изглежда. Занчи трябва да има нещо.
Какво е то? _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Вто Мар 13, 2007 6:36 pm Заглавие:
Аз вярвам много. До преди 2-3 години ми се струваше смешно и жалко да си обясняваш поведението спрямо зодията. Хороскопите за деня са си глупости за мен дори сега, но смятам, че за хората от една зодия има характерни неща. Аз съм зодия Лъв, приятелката ми също, най-добрия ми приятел също. Хората около мен с тази зодия са много и в тях виждам адски много сходни неща със мен и поведението ми. По принцип не съм суеверен, за религия пък съм си атеист от където и да го погледнеш, но това със зодиите започна да ми хваща вярата . Само за по-общи неща разбира се. _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение.
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 2:18 pm Заглавие: Re: Вярвате ли в зодиите?
ghh написа:
... и по-точно, вярвате ли, че подредбата на звездите в момента на вашето раждане се отразява на вашия характер, начин на мислене, емоциите ви и уменията ви в по-нататъшния ви живот?
Аз лично не вярвам, но хората са измислили цяла наука по този въпрос, колкото и нелепо да ми изглежда. Занчи трябва да има нещо.
Какво е то?
Хех,Гхх,много добре поставен въпрос си отправила за "невярващ и неосведомен"в тези неща човек...
Струва ми се,че определението "нелепо"е малко силно казано.Значи все пак се интересуваш от астрология,нещо те човърка,както и от хомеопатия.Ако беше сто процента убедена в "нелепостта"не би подигнала темата изобщо,прав ли съм?
С какво още ще ни изненадаш приятно?!
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 3:10 pm Заглавие: Re: Вярвате ли в зодиите?
Dedoto написа:
Ако беше сто процента убедена в "нелепостта"не би подигнала темата изобщо,прав ли съм?
С какво още ще ни изненадаш приятно?!
Прав си
Аз наистина не знам достатъчно за много неща и за почти нищо не съм 100% сигурна. Почти винаги се съмнявам.
Е, не се съмнявам в хомеопатията, защото я пробвах върху себе си и подейства. Но се съмнявам в някои недоучили лекари, които се опитват да я практикуват и вредят на пациентите. Както и да е, това с хомеопатията е една друга тема.
За зодиите... по принцип не вярвам, защото ми липсват солидните доказателства, причинно-следствените връзки, отговорите на въпросите "защо?" и т.н. неща, които са важни за човек като мен.
Но знам, че човечеството има още много да се учи и тепърва ще открива и доказва много от нещата, които сега са само хипотези и предположения, така че... сега не вярвам в зодиите 99.999% _________________ Луда съм, еййй!
Аз наистина вярвам. Имам даже една книга - слънчевите знаци на зодиака. Има за всички зодии, жени, мъже, служител и дете. От нея повярвах. Когато бях по-малка и четях, толкова ми отговаряше характера, че се учудваш. После вече като жена също. Написана е с много хумор и закачки. И е много приятна
Но според мен наистина има връзка. Дори познати, една зодия имат много сходни черти.
Примерно всички значт, че зодия Лъв са наперени, лидери, чаровни и са доста..самовлюбени. Обичат да са център на внимание и да знаят, че са прави. Кажи на един лъв, че не е прав за нещо и ще видиш, колко гальовен той НЕ може да бъде. Но иначе са много чувствителни, сантиментални, но и точно за това - понякога доста надути.
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 10:44 pm Заглавие:
Не знам, според мен откриваме сходни черти между хора от еднакви зодии, защото съзнателно ги търсим. Ако някой ни излъже, че е някаква зодия, ние със сигурност ще намерим какво точно е много характерно за тази зодия и той го притежава. А той може да е съвсем различна зодия. Също така доста често се чува, че еди-кой си не е типичен представител на зодията си, т.е. има твърде много изключения.
Да не говорим, че познавам хора с моята зодия, които нямат нищо общо помежду си. Включително и с мен нямат нищо общо. _________________ Луда съм, еййй!
Съгласна съм до известна степен. Мисля, че наистина може да се спекулира относно това, но определено вярвам и , че има общо.
А относно различията, има асцеденти, които са важни. Ако ти си близнаци, но асцедента ти е лъв ще си различен от близнаци с асцедент рак. Не е универсално съвсем, като хороскопите по вестниците - на всички с тази зодия днес им е супер ден.
Майка ми познаваше една жена астроложка. Тя беше направила хороскоп на сестра ми по рожденна дата и точен час на раждането. Определи зодия, асцедент и там кои планети са били тогава. Хороскопът, който е индивидуален е много верен за нея, не само като черти на характера, но и като събития. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:23 pm Заглавие:
Гхх има право, но само в един общ поглед над ситуацията. Мен ми се е случвало поне 5-6 пъти да си говоря с някой и да ми прилича на "лъв" и като го питам "абе ти каква зодия си?" да ми отговори това, което съм усетил. Приятелката ми е лъв, когато се запознахме не знаех, но ми приличаше и си се оказа, че сме една и съща зодия. Не казвам, че е така за всички хора, лично аз съм адски скептичен човек, не вярвам в суеверия, религия, дрън дрън. Обаче това просто си го доказвам често и затова в мен се държи едно мнение, че "май има нещо вярно в това за зодиите" _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение.
Не съм много сигурна и запозната с тази тема, но в определени моменти и аз смятам, че човек от една зодия има някаква прилика с друг от същата.Не вярвам в хороскопа, защото на всякъде ти го казват и пишат различно.Някои хора страшно много вярват и всеки ден следят, какво им вещаят звездите.
Склона съм повече да вярвам, че някакви определени качества(положителни и отрицателни), обединяват група хора от една зодия.Но не съм съгласна с твърдението, че те са еднакви, а просто имат сходни качества и те са малобройни!Всеки човек има свой собствен характер и не мисля, че това, че има сходни черти го прави като другия.Може да има Лъв, който да се мисли винаги за прав и такъв,който може да приеме чуждото мнение и да се съгласи с теб, без значение от какъв "калибър си".Аз лично познавам много лъвове и определено най-много се разбирам с тях, вярно е приличат си, но качествата, в които си приличат са едва 5% от 100%!Затова смятам, че зодията до някаква степен говори за теб,но не чак толкова, че човек да си направи извода какъв си! _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 4:56 pm Заглавие:
lady-to написа:
Майка ми познаваше една жена астроложка. Тя беше направила хороскоп на сестра ми по рожденна дата и точен час на раждането. Определи зодия, асцедент и там кои планети са били тогава. Хороскопът, който е индивидуален е много верен за нея, не само като черти на характера, но и като събития.
А дали сестра ти не се стреми подсъзнателно към тези събития, защото е чувала, че ще й се сбъднат? Аз затова не искам да знам какво и кога ще ми се случи. Мисля, че ако знам, това ще повлияе на съзнателния ми живот - ще се опитвам да избегна лошите моменти, ще си чакам добрите без да правя нищо, за да дойдат те... ей такива работи. _________________ Луда съм, еййй!
Не, не се е повлияла. Първо, тя беше на 20 години и повече, когато тя го направи и жената беше написала критичните моменти до месеци, в които сестра ми имаше проблеми и беше в болница и не се знаеше, дали ще оживее. Много от нещата, които са и се случили. Стряскащо е, защото имаш чувството, че някой те е държал за руката толкова години. И си даваш сметка, че не си толкова уникален и наистина може би има нещо, което ни е като.. предначертано.
А относно това, което ще ти кажат - аз съм ходила на гледачка, много добра тогава. Преди поне 7-8 години. Тя ми каза неща, които няма как да знае за мен, семейството ми и тн. Голяма част от нещата се случиха наистина, други, още незнам - рано е Но те не ти казват конкретни неща както и лоши неща. Примерно на мен ми каза, че вижда много книги и учене - карам второ висше и не е защото тя ми го е казала. Каза ми да внинимавам с неща, които тогава дори не разбирах и след години станаха неща, които ми изясниха това, което е казала. А те самите казват, че не казват лошо. Няма да ти кажат "на 2-ри февруари, ще те блъсне лека кола" или каквото и да е конкретно. Те са общи нещата, но всъщност се напасват, когато им дойде времето. Тази жена не взимаше пари - казваше, ако искаш. Известни личности ходеха при нея и оставяха доста пари, но аз бях удивена.
Та, от къде тръгнах до къде стигнах. Идеята е, че има нещо, което обединява и има някакви закономерности. Както приливите и отливите на океана се влияят от пълнолунието - ние ли няма да можем? Реално всичко има своето място и закономерност. В колко часа си се родил и на коя дата, т.е разположение на определени планети и звезди, има значение за определени твои влияния на характер или дори развитие като организъм.
Аз поне вярвам и съм чела доста за тези неща, не масови хороскопи и тестчета и наистина има тънкости за зодията ми, които дори те е срам да си ги признаеш, но като го прочетеш и си казваш "леле така е" _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Съб Мар 17, 2007 9:58 am Заглавие:
Амии това с пълния хороскоп май не е като да разделиш всички хора на 12 зодии. Нещо абсолютно индивидуално е. Не че го разбирам и него, но явно не съм дорасла за това.
А за ясновидството - има много теории по въпроса. Както и да е, предпочитам да не знам какво ми предстои. Щом на хората (обикновените) не им е дадена способността да виждат целия си живот, значи не е редно. Мое мнение, разбира се. _________________ Луда съм, еййй!
Има нещо. Както каза Лейди - няма как да нямат влияние тези планети. Все пак галактиката и планетите са свързани енергиино и това е факт. Следователно щом те си влияят взаимно - а ние сме в едната - няма как да не влияе и на нас. PDT_022
Абе аз да си призная си вярвам в зодии - компулсивно разстройство или както искате Ей го, сега с една приятелка имаме и двете представител на мъж-лъв. И като ми разказва, все едно ми описва в нас положението. Имам и други приятелки и си говорим за мъже - естествено има сходни неща - все пак са мъже, а ние жени, често спорим и имаме подобни скандали. Но с нея - просто приликата е отчайваща _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Аз лично се убеждавам, че си има сходни черти в характерите на представителите от една и съща зодия...Примерно имам мноооого впечатления от представителите на зодия Лъв. Кой - каквото ще да си говори - лъва си е лъв, а особено ако попаднеш на горделив, честолюбив до мозъка на костите лъв. Няма такова животно ейййййййй...
Прав си е за себе си -пък ти си го убеждавай колкото искаш, че нещата не седят точно така. Дразни ме това, че дори и да е виновен -никога няма да чуеш от неговата уста:"извинявай, аз не съм прав- ти беше права и т.н" Мисля, че едно лъвче няма да изгуби ореола си, ако уважи чуждото мнение и сведе красивата си грива, ама май съм права само за себе си...защото все още не успявам да намеря правилната формула...
един приятел ми каза- абе с лъв "управия"няма т.е.- с тоя тежък характер- трябва да си много силна ,за да му стъпиш на врата...
Астрологията е една от най-първите науки(и то изключително точна и прецизна наука!),наред с тази за числата.Развитието на философията в дреността е налагало изучаването им,защото върху техните действащи принципи и закони се позовават повечето гениални открития и философски прозрения.
Лично аз не вярвам в астрологията-нямам тази необходимост, просто я приемам като нещо абсолютно естествено и закономерно,неподлежащо на коментар дори.Изучавам я от доста време.Вяра се изисква за нещо,което е невидимо,ирационално,с което имаш досег само осезаемо,докато астрологията за мен представлява обозримо и конкретно явление.
Намирам,че астрологията има място в интересите на всеки достатъчно съзнателен и търсещ човек.
След като в нас доказано се съдържат всички микроелементи,които изграждат и планетите,не виждам защо и определените техни разположения, по време на нашето раждане,да не дават своето отражение върху естеството на нашите характери...
Човекът, като микрокосмос ,носи своя отпечатък-проекция от влиянието на макрокосмоса. lol _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Аз лично не съм много наясно с цялата тая работа за зодиите. Но не вярвам в това, че зодията определя характера. Според мен околната среда оформя характера, а човека само си до шлайфа.
ПП: Някой би ли ми дал линк за сайт, на който може да се вярва? Защото тия мижетурковци не искам да ги чета. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 6:00 pm Заглавие: Re: Вярвате ли в зодиите?
ghh написа:
Какво е то?
Смятам, че астрологията си е сериозна наука, която заслужава уважение. Един професионално направен хороскоп (съвсем не визирам тези по вестниците и списанията!!!) би могъл в много голяма степен да разкрие характера, а отчасти и съдбата на един човек. Твърдя го с такава увереност, тъй като съм имала досег с професионално направени натални карти (пълен хороскоп, с разположениет на всички планети според часа и мястото на раждане) и бих казала, че попаденията в тях бяха около 95%....
Но наистина има голямо значение, кой и как ще ти направи хороскоп - за съжаление истинските професионалисти са малко...
Преди 3-4 години ми попадна една книга на Линда Гудман и бях поразен от съвпаденията който имаше спрямо мен... после се разрових и за най-близките ми приятели и беше странно, но при опита ми да чета за друга зодия не пасваха нещата.Имам един приятел който е голямо шило и има най-грубиянския хумор, до степен да изглежда все едно иска да те засегне.... обаче като му се озъбиш и реагира толкова невинно и мига, защо аджаба ти не си хванал майтапа, много е директен.Я да видим ще познае ли някой зодията.... макар и малкото което казах за него, така за експеримента ще давам жокери ако има интерес към малкия ми експеримент на тема има ли нещо вярно в астрологията _________________ Не можеш да избягаш от себе си - можеш само да се промениш
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 2:14 pm Заглавие:
piroman написа:
Преди 3-4 години ми попадна една книга на Линда Гудман и бях поразен от съвпаденията който имаше спрямо мен... после се разрових и за най-близките ми приятели и беше странно, но при опита ми да чета за друга зодия не пасваха нещата.Имам един приятел който е голямо шило и има най-грубиянския хумор, до степен да изглежда все едно иска да те засегне.... обаче като му се озъбиш и реагира толкова невинно и мига, защо аджаба ти не си хванал майтапа, много е директен.Я да видим ще познае ли някой зодията.... макар и малкото което казах за него, така за експеримента ще давам жокери ако има интерес към малкия ми експеримент на тема има ли нещо вярно в астрологията
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 1 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети