|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт
| Автор |
Съобщение |
|
Karen
Новак
|
 Любов по чата!
Смятате ли, че е възможно да възникне истинска любов само от чат-общуване? Имам приятелка, коята месеци наред си чати с грък и смята, че той е голямата й Любов. Никога не са се срещали, дори чували гласовете...
|
| Пет Авг 15, 2008 4:39 am |
|
 |
|
sellfkiller
Гуру
|
Не мисля, че става само в чата. Тя е харесала начина на мислене и изразяване на другия човек но при чата хората променят някои неща и не е задължително всичко да е истина. Като се изправиш срещу човека е друго. А и каквото и да си говорим външността, мимиките, жестовете и всичко останало имат много голямо значение и не е задължително да ти харесат или да не ти харесат. Според мен без общуване лице в лице и опознаване не можеш нищо да кажеш. Това е все едно да си харесаш книга и да имаш чувства към автора й без да го познаваш.
_________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
|
| Пет Авг 15, 2008 1:02 pm |
|
 |
|
Jane Eyre
Асистент
|
Аз гласувах с ДА, защото, така поставен въпросът, не е много точен, а аз съм се запознавала с няколко мои гаджета в Интернет. Всъщност, запознавала съм се с много хора така, но както каза Селф, едва когато се видиш на живо с човека, можеш да разбереш дали си пасвате или не.
Но такива платонични любовни истории са абсолютно нереални. Не че и такива не съм имала  Но някакси знам, че е само фантазия и нищо повече.
|
| Пет Авг 15, 2008 3:16 pm |
|
 |
|
Lilacor
Разбирач
Регистриран на: Пон Авг 25, 2008 8:54 pm Мнения: 107 Местоположение: София
|
Да, настоящата ми връзка, която датира от само 3 седмици, е точно такава  Ще видим какво ще излезе, но засега нещата са повече от обещаващи и, което е най-важното, мисля, че са взаимни!
|
| Чет Авг 28, 2008 9:47 pm |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 4:50 pm Мнения: 1839 Местоположение: София
|
Желая ти успех,но 3 седмици са малко време,за да си категоричен и уверен толкова много.
_________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
|
| Чет Авг 28, 2008 10:13 pm |
|
 |
|
Lilacor
Разбирач
Регистриран на: Пон Авг 25, 2008 8:54 pm Мнения: 107 Местоположение: София
|
Знам, Биби! Затова и съм едновременно безумно щастлив, влюбен и същевременно изпълнен със страх - страх, да не се окаже всичко един красив сън или по-точно - сън, който аз, през моите влюбени очи, съм си създал. Дано не греша, мисля, че за пръв път съм влюбен и обичам не само със сърцето си, но и с разума си  А това, това вече е нещо ново за мен...
|
| Чет Авг 28, 2008 10:21 pm |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
|
 |  |  |  | Lilacor написа: Знам, Биби! Затова и съм едновременно безумно щастлив, влюбен и същевременно изпълнен със страх - страх, да не се окаже всичко един красив сън или по-точно - сън, който аз, през моите влюбени очи, съм си създал. Дано не греша, мисля, че за пръв път съм влюбен и обичам не само със сърцето си, но и с разума си  А това, това вече е нещо ново за мен... |  |  |  |  |
Споко.Отдай се на любовта,изживей я.Наслаждавай се.
И пак успех и доза оптимизъм е нужна. 
|
| Чет Авг 28, 2008 10:27 pm |
|
 |
|
sellfkiller
Гуру
|
Правилно Биби  Съгласен съм 100 % с теб 
_________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
|
| Пет Авг 29, 2008 2:04 am |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
|
|
| Пет Авг 29, 2008 2:33 am |
|
 |
|
sellfkiller
Гуру
|
Сладурана 
|
| Съб Авг 30, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
Bibini
Наш човек
|
|
| Пон Сеп 01, 2008 4:07 pm |
|
 |
|
L00P7R00P
Асистент
Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 9:21 pm Мнения: 374 Местоположение: Looptroopland
|
Интернет общуването е предпоставка, но не и истинска връзка. Човек може да се привърже, но по-силни чувства (според мен) не биха могли да се развият. Все пак хилядолетия еволюция и социални контакти няма как да бъдат заличени от 10-20 години онлайн общуване. За жалост, има хора, които предпочитат да общуват онлайн, а на живо просто не могат. Разбира се, има го и обратния момент.
По конкретния въпрос: прекалено голяма част от онлайн общуването е изкуствено, липсват данни за интонация, позиция на тялото, мимики, да не говорим и за съобщенията, които изпращаме чрез телесните феромони, и чисто биологичната основа на привличането. Трудно ми е да си представя как ще подушиш аромата на кожата през скайп или ICQ, да не говорим за погледа на човека срещу теб.
Ако питате мен: една връзка може да започне вследствие на чат, но не може да просъществува (дълго) без реален контакт очи в очи. Като за начало - да, особено ако хората са притеснителни, няколко "онлайн срещи", за да разчупят реда и да се опознаят, но след това по-добре на живо.
_________________ Remember yesterday, when it all seemed to be so easy. Тhink about that today, when we all seem to worry so much, about tomorrow. What will follow, can we pick up the pieces of the puzzle, what a hustle this life is let's cherish the love.
|
| Пет Дек 12, 2008 9:01 pm |
|
 |
|
Филип КАРОЛЕВ
Новак
Регистриран на: Пет Яну 16, 2009 3:28 pm Мнения: 9 Местоположение: Бургас БЪЛГАРИЯ
|
Гласувах с "НЕ" защото и двамата, които си чатят по интернет знаят и допускат възможността, част от представената информация за себе си да не е истина. Може да възникне привличане съобразно начина на представяне на себе си, но според мен това е равносилно да харесаш даден рекламен клип по телевизията или радиото. Иначе казано, знаеш че има доза лъжа, но може би точно за това ти е харесало.
_________________ Когато никой не вярва в теб сам повярвай в себе си
|
| Пет Яну 16, 2009 3:42 pm |
|
 |
|
dimeto_007
Новак
|
_________________ ~ жИвоТът е чУдо ! ~
|
| Съб Яну 31, 2009 5:41 pm |
|
 |
|
jordanoff
Кандидат Разбирач
|
Аз съм стигал по-далеч. Веднъж ми предлагаха виртуален секс... Разбира се не се съгласих, но, четейки следващите редове от Нея, разбрах, че съм бил изнасилен.
Любов по чата няма и не може да съществува, защото трепетите на сърцето не започват от :
[12:01] Sladura каза: Zdrasti, kote, asl pls
и не завършват, продължавайки с:
[12:10] Sladuranata каза: shte ti pisha na e-maila
За любовта си трябва въздух, природа, химия. MIRc, skype и aha.bg само ни улесняват как да я намерим. Но не ни я показват.
|
| Вто Фев 03, 2009 1:22 am |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
И аз съ съгласна - аз срещнах мъжа си по ICQ - там се запознахме, но всичко започва от живия контакт. Ако ще и 5 месеца да сте си писали и говорили...когато се видите на живо - сте като непознати.
_________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:) http://center.kak-da.info
|
| Вто Фев 03, 2009 2:00 am |
|
 |
|
GALKA
Разбирач
|
Сласна съм напълно със lady-to и jordanoff.
Но изведнъж ми стана интересно какво мислете възможно ли е
приятелство в чата.Може би това е друга тема
|
| Вто Фев 03, 2009 6:56 am |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
Аз мисля, че да - зависи какво приятелство. По-скоро... интернет е за споделяне на неща, които се притесняваме да кажем на хора, които ни познават, защото ни е страх от това, което ще си помислят за нас.
_________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:) http://center.kak-da.info
|
| Вто Фев 03, 2009 4:07 pm |
|
 |
|
deanne
Наш човек
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 3:18 pm Мнения: 1755 Местоположение: sofia
|
Да, може да има приятелство в чата.
_________________ Марли ми напомняше за това колко кратък е животът, за мимолетните му радости и пропуснати възможности. Напомняше ми, че имаме право само на един опит за златния медал. Един ден навлизаш далеч навътре в океана
|
| Вто Фев 03, 2009 5:43 pm |
|
 |
|
GALKA
Разбирач
|
Хареса ми отговора на lady-to.
Защото и аз мисля така.Но как мислите,колко дълго може да продължи
такова приятелство и можем ли да го запазим за по дълго.
|
| Сря Фев 04, 2009 2:28 am |
|
|