Психология

..или как да.. направим живота си по-приятен !

| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Любов по чата! 

Имали ли сте интернет любов?
Да 50%  50%  [ 15 ]
Не 50%  50%  [ 15 ]
Общо гласове : 30

Любов по чата! 
Автор Съобщение
Новак
Новак

Мнение Любов по чата!
Смятате ли, че е възможно да възникне истинска любов само от чат-общуване? Имам приятелка, коята месеци наред си чати с грък и смята, че той е голямата й Любов. Никога не са се срещали, дори чували гласовете...

Пет Авг 15, 2008 4:39 am
Профил
Гуру
Гуру
Аватар

Мнение 
Не мисля, че става само в чата. Тя е харесала начина на мислене и изразяване на другия човек но при чата хората променят някои неща и не е задължително всичко да е истина. Като се изправиш срещу човека е друго. А и каквото и да си говорим външността, мимиките, жестовете и всичко останало имат много голямо значение и не е задължително да ти харесат или да не ти харесат. Според мен без общуване лице в лице и опознаване не можеш нищо да кажеш. Това е все едно да си харесаш книга и да имаш чувства към автора й без да го познаваш.

Пет Авг 15, 2008 1:02 pm
Профил
Асистент
Асистент
Аватар

Мнение 
Аз гласувах с ДА, защото, така поставен въпросът, не е много точен, а аз съм се запознавала с няколко мои гаджета в Интернет. Всъщност, запознавала съм се с много хора така, но както каза Селф, едва когато се видиш на живо с човека, можеш да разбереш дали си пасвате или не.
Но такива платонични любовни истории са абсолютно нереални. Не че и такива не съм имала :D Но някакси знам, че е само фантазия и нищо повече.

Пет Авг 15, 2008 3:16 pm
Профил
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение 
Да, настоящата ми връзка, която датира от само 3 седмици, е точно такава :) Ще видим какво ще излезе, но засега нещата са повече от обещаващи и, което е най-важното, мисля, че са взаимни!

Чет Авг 28, 2008 9:47 pm
Профил ICQ WWW
Наш човек
Наш човек
Аватар

Мнение 
Lilacor написа:
Да, настоящата ми връзка, която датира от само 3 седмици, е точно такава :) Ще видим какво ще излезе, но засега нещата са повече от обещаващи и, което е най-важното, мисля, че са взаимни!

Желая ти успех,но 3 седмици са малко време,за да си категоричен и уверен толкова много.

Чет Авг 28, 2008 10:13 pm
Профил ICQ WWW
Разбирач
Разбирач
Аватар

Мнение 
Bibini написа:
Желая ти успех,но 3 седмици са малко време,за да си категоричен и уверен толкова много.

Знам, Биби! Затова и съм едновременно безумно щастлив, влюбен и същевременно изпълнен със страх - страх, да не се окаже всичко един красив сън или по-точно - сън, който аз, през моите влюбени очи, съм си създал. Дано не греша, мисля, че за пръв път съм влюбен и обичам не само със сърцето си, но и с разума си :) А това, това вече е нещо ново за мен...

Чет Авг 28, 2008 10:21 pm
Профил ICQ WWW
Наш човек
Наш човек
Аватар

Мнение 
Lilacor написа:
Bibini написа:

Знам, Биби! Затова и съм едновременно безумно щастлив, влюбен и същевременно изпълнен със страх - страх, да не се окаже всичко един красив сън или по-точно - сън, който аз, през моите влюбени очи, съм си създал. Дано не греша, мисля, че за пръв път съм влюбен и обичам не само със сърцето си, но и с разума си :) А това, това вече е нещо ново за мен...

Споко.Отдай се на любовта,изживей я.Наслаждавай се.

И пак успех и доза оптимизъм е нужна. :wink:

Чет Авг 28, 2008 10:27 pm
Профил ICQ WWW
Гуру
Гуру
Аватар

Мнение 
Правилно Биби :) Съгласен съм 100 % с теб AGAG

Пет Авг 29, 2008 2:04 am
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Мнение 
sellfkiller написа:
Правилно Биби :) Съгласен съм 100 % с теб AGAG

Ми нали сме сродни души - :wink: как няма да си съгласен?!

RQ_! AGAG SE_- JH+ AGAG

Пет Авг 29, 2008 2:33 am
Профил ICQ WWW
Гуру
Гуру
Аватар

Мнение 
Сладурана AGAG

Съб Авг 30, 2008 2:29 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Мнение 
:D Благодаря ти,Селф :wink: И ти така - сладурчо AGAG SE_- AGAG

Пон Сеп 01, 2008 4:07 pm
Профил ICQ WWW
Асистент
Асистент
Аватар

Мнение 
Интернет общуването е предпоставка, но не и истинска връзка. Човек може да се привърже, но по-силни чувства (според мен) не биха могли да се развият. Все пак хилядолетия еволюция и социални контакти няма как да бъдат заличени от 10-20 години онлайн общуване. За жалост, има хора, които предпочитат да общуват онлайн, а на живо просто не могат. Разбира се, има го и обратния момент.

По конкретния въпрос: прекалено голяма част от онлайн общуването е изкуствено, липсват данни за интонация, позиция на тялото, мимики, да не говорим и за съобщенията, които изпращаме чрез телесните феромони, и чисто биологичната основа на привличането. Трудно ми е да си представя как ще подушиш аромата на кожата през скайп или ICQ, да не говорим за погледа на човека срещу теб.

Ако питате мен: една връзка може да започне вследствие на чат, но не може да просъществува (дълго) без реален контакт очи в очи. Като за начало - да, особено ако хората са притеснителни, няколко "онлайн срещи", за да разчупят реда и да се опознаят, но след това по-добре на живо.

Remember yesterday, when it all seemed to be so easy. Тhink about that today, when we all seem to worry so much, about tomorrow. What will follow, can we pick up the pieces of the puzzle, what a hustle this life is let's cherish the love.

Пет Дек 12, 2008 9:01 pm
Профил WWW
Новак
Новак

Мнение 
Гласувах с "НЕ" защото и двамата, които си чатят по интернет знаят и допускат възможността, част от представената информация за себе си да не е истина. Може да възникне привличане съобразно начина на представяне на себе си, но според мен това е равносилно да харесаш даден рекламен клип по телевизията или радиото. Иначе казано, знаеш че има доза лъжа, но може би точно за това ти е харесало.

Пет Яну 16, 2009 3:42 pm
Профил
Новак
Новак
Аватар

Мнение 
:-/6 Привет на всички... моето мнение Е че по интернет не бива да си хващате никакви приятели ... гаджета, най-малко да говорим за сериозна връзка.Особено ако сте на моята възраст 14-15 годишни! Дори и да видите някой хубав батко (говоря за момичетата) на снимката която евентуално ви е пратил .... не моЖете да разберете какъв човек е ! Е, просто ако се опитатвате да загубите малко време в чатове ... това е друго но да говорим за срещи и т.н. (макар че от едни глупави чатове... то така се започва) ... Изключено ! ПРосто не се знае какъв човек стои от среща.... Може да ви залъже по начин по който най-много му харесва... И бъдете ужасно предпазливи Вслучай че желаете връзка по нет-а! Само колко случаи съм чувала за и-нет измами ... Ша ва заведат някъде уж на кафенце ... и ня ви върнат :( е ... Ест зависи от човека на който си попаднал :roll: .... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: [/b]

Съб Яну 31, 2009 5:41 pm
Профил
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач
Аватар

Мнение 
Аз съм стигал по-далеч. Веднъж ми предлагаха виртуален секс... Разбира се не се съгласих, но, четейки следващите редове от Нея, разбрах, че съм бил изнасилен.
Любов по чата няма и не може да съществува, защото трепетите на сърцето не започват от :
[12:01] Sladura каза: Zdrasti, kote, asl pls

и не завършват, продължавайки с:

[12:10] Sladuranata каза: shte ti pisha na e-maila

За любовта си трябва въздух, природа, химия. MIRc, skype и aha.bg само ни улесняват как да я намерим. Но не ни я показват.

Вто Фев 03, 2009 1:22 am
Профил
Site Admin
Site Admin
Аватар

Мнение 
И аз съ съгласна - аз срещнах мъжа си по ICQ - там се запознахме, но всичко започва от живия контакт. Ако ще и 5 месеца да сте си писали и говорили...когато се видите на живо - сте като непознати.

Вто Фев 03, 2009 2:00 am
Профил
Разбирач
Разбирач

Мнение 
Сласна съм напълно със lady-to и jordanoff.
Но изведнъж ми стана интересно какво мислете възможно ли е
приятелство в чата.Може би това е друга тема

Вто Фев 03, 2009 6:56 am
Профил
Site Admin
Site Admin
Аватар

Мнение 
Аз мисля, че да - зависи какво приятелство. По-скоро... интернет е за споделяне на неща, които се притесняваме да кажем на хора, които ни познават, защото ни е страх от това, което ще си помислят за нас.

Вто Фев 03, 2009 4:07 pm
Профил
Наш човек
Наш човек
Аватар

Мнение 
Да, може да има приятелство в чата.

Марли ми напомняше за това колко кратък е животът, за мимолетните му радости и пропуснати възможности. Напомняше ми, че имаме право само на един опит за златния медал. Един ден навлизаш далеч навътре в океана

Вто Фев 03, 2009 5:43 pm
Профил
Разбирач
Разбирач

Мнение 
Хареса ми отговора на lady-to.
Защото и аз мисля така.Но как мислите,колко дълго може да продължи
такова приятелство и можем ли да го запазим за по дълго.

Сря Фев 04, 2009 2:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща