Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 12:47 am Заглавие: Режим на живот
Знам, че това помага. Странното е, че всичко, което е ритмично е полезно - ритмично дишане, ритмично тичане не ни уморява, ритмична песен ни харесва и тн.. Ритъмът е баланса и хармонията, ако го постигнем и в ейедневието си - ще се почувстваме по-добре.
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 10:46 am Заглавие: Re: Режим на живот
Jana D'ark написа:
Знам, че това помага. Странното е, че всичко, което е ритмично е полезно - ритмично дишане, ритмично тичане не ни уморява, ритмична песен ни харесва и тн.. Ритъмът е баланса и хармонията, ако го постигнем и в ейедневието си - ще се почувстваме по-добре.
Стига да не свикваме прекалено с него, защото в живота се случват и неща, които не се вписват в ритъма и ако сме свикнали прекалено много с един начин на живот, една неочаквана промяна ще ни дойде много зорно... _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Сря Мар 14, 2007 6:47 pm Заглавие:
Ритъма е хубав и за хора и за машини. Всичко, което има ритъм и го спазва издържа дълго Съгласен съм обаче и с Гхх, че ако човек се нагоди към живот с ритъм, може да му е трудно да реагира адекватно когато нещата са извън този ритъм. _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение.
Така е, но именно тези "неритмични" неща всъщност са стресовите. Точно, защото ни изкарват от някакво равновесие. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Здравейте и от мене...
Мисля си, че винаги има ритъм - осъзнат или не Ритъм на живот, де И интересното според мен е, че именно нарушаването на този ритъм и стресовите ситуации като резултат са нещо хубаво след като свършат
Искам да кажа, че всяко ново нарушаване на ритъмът ни сякаш ни калява и прави по-устойчиви и адаптивни към всичко. Често нарушаването на ритъма ни е последвано от по-нов и добър ритъм... Бе въобщееее Аз съм за смяната или надграждането на ритъма, защото колкото и да е красива, мелодично и ритмична да е една песен все ти писва само нея да слушаш
Колкото и да е странно според мен пък стресът и ситуациите на дисбаланс са полезни, защото каляват,правят ни по-силни, носят нещо ново и след като свършат носят своите безценни поуки... Не смятам, че някоя личност би постигнала постигнатото или би била това, което е без да премине през стресовите и трудни ситуации в живота си. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Хай, Елси,
Много си права относно това, че човек трябва да мине през стресовите ситуации, за да постигне необходимата цел, обаче все си мисля /колкото и да не мога да го постигна/, че идеята е в търсенето на златната среда, която в нашия случай е балансът и хармонията. Звучи тъпо и клиширано, обаче ще ми е интересно да чуя реални ситуации, случили се в " златната среда".
Ритъмът, обаче, може и да вреди в определени случаи. Ето например всеки понеделник имам да правя една гадост. Накрая ми писна и я модифицирах така, че да не ми е гадно. Да ама заради този тъп ритъм (а става въпрос за цяла седмица), като наближи понеделник се чувствам учасно, като че ли гадостта вече не е в историята...
Ритъм не означава еднообразие, рутина, скука. Еднообразието скапва психиката. Тук говорим за ритъм на живот - хармония. Че трябва а има някакво скеле - гръбнак на деня. А иначе с какво ще го запълниш си е все разнообразие _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Да но ритъма, по точно установените неща в живота понякога са много опасни Едно, че ако нямаш висока стипин на приспособимост трудно ще се адаптираш към накоя промяна, дори и малка. А другото е, че когато ти научат навиците ставаш уязвим. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 204 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 11:35 am Заглавие:
sellfkiller написа:
Да но ритъма, по точно установените неща в живота понякога са много опасни Едно, че ако нямаш висока стипин на приспособимост трудно ще се адаптираш към накоя промяна, дори и малка. А другото е, че когато ти научат навиците ставаш уязвим.
Точно това съм си мислил напоследък - че би ми харесало работата да е монотонна и рутинна, ако щете еднообразна. Защото ритмичността в живота се определя в голяма степен от работата. И какво по-добро от нестресираща работа. Ама ще кажете - нямаш предизвикателства, не се развиваш, не се поддържаш във форма и кондиция. Тия неща ги постигам в свободното време, по начин, по който най ми харасва.
По принцип съм ранобуден, след обяд обичам да си подремвам, лягам си рано и вечер. Друг режим би ме извадил сериозно от релси и не зная дали ще го преживея лесно... _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети