Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Режим на живот

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Противодействие
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 12:47 am    Заглавие: Режим на живот Отговорете с цитат

Знам, че това помага. Странното е, че всичко, което е ритмично е полезно - ритмично дишане, ритмично тичане не ни уморява, ритмична песен ни харесва и тн.. Ритъмът е баланса и хармонията, ако го постигнем и в ейедневието си - ще се почувстваме по-добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 10:46 am    Заглавие: Re: Режим на живот Отговорете с цитат

Jana D'ark написа:
Знам, че това помага. Странното е, че всичко, което е ритмично е полезно - ритмично дишане, ритмично тичане не ни уморява, ритмична песен ни харесва и тн.. Ритъмът е баланса и хармонията, ако го постигнем и в ейедневието си - ще се почувстваме по-добре.

Стига да не свикваме прекалено с него, защото в живота се случват и неща, които не се вписват в ритъма и ако сме свикнали прекалено много с един начин на живот, една неочаквана промяна ще ни дойде много зорно...
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2007 6:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ритъма е хубав и за хора и за машини. Всичко, което има ритъм и го спазва издържа дълго Smile Съгласен съм обаче и с Гхх, че ако човек се нагоди към живот с ритъм, може да му е трудно да реагира адекватно когато нещата са извън този ритъм.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е, но именно тези "неритмични" неща всъщност са стресовите. Точно, защото ни изкарват от някакво равновесие.
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Съб Ное 10, 2007 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте и от мене...
Мисля си, че винаги има ритъм - осъзнат или не Smile Ритъм на живот, де Smile И интересното според мен е, че именно нарушаването на този ритъм и стресовите ситуации като резултат са нещо хубаво след като свършат Laughing Laughing Shocked

Искам да кажа, че всяко ново нарушаване на ритъмът ни сякаш ни калява и прави по-устойчиви и адаптивни към всичко. Често нарушаването на ритъма ни е последвано от по-нов и добър ритъм... Бе въобщееее Very Happy Laughing Аз съм за смяната или надграждането на ритъма, защото колкото и да е красива, мелодично и ритмична да е една песен все ти писва само нея да слушаш Smile

Колкото и да е странно според мен пък стресът и ситуациите на дисбаланс са полезни, защото каляват,правят ни по-силни, носят нещо ново и след като свършат носят своите безценни поуки... Не смятам, че някоя личност би постигнала постигнатото или би била това, което е без да премине през стресовите и трудни ситуации в живота си.
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хай, Елси,
Много си права относно това, че човек трябва да мине през стресовите ситуации, за да постигне необходимата цел, обаче все си мисля /колкото и да не мога да го постигна/, че идеята е в търсенето на златната среда, която в нашия случай е балансът и хармонията. Звучи тъпо и клиширано, обаче ще ми е интересно да чуя реални ситуации, случили се в " златната среда".
Върнете се в началото
ves
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ритъмът, обаче, може и да вреди в определени случаи. Ето например всеки понеделник имам да правя една гадост. Накрая ми писна и я модифицирах така, че да не ми е гадно. Да ама заради този тъп ритъм (а става въпрос за цяла седмица), като наближи понеделник се чувствам учасно, като че ли гадостта вече не е в историята...
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ритъм не означава еднообразие, рутина, скука. Еднообразието скапва психиката. Тук говорим за ритъм на живот - хармония. Че трябва а има някакво скеле - гръбнак на деня. А иначе с какво ще го запълниш си е все разнообразие Smile
sellfkiller
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру

МнениеПуснато на: Пон Апр 21, 2008 5:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да но ритъма, по точно установените неща в живота понякога са много опасни Smile Едно, че ако нямаш висока стипин на приспособимост трудно ще се адаптираш към накоя промяна, дори и малка. А другото е, че когато ти научат навиците ставаш уязвим.
minion_of_fire
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Нед Окт 26, 2008 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

sellfkiller написа:
Да но ритъма, по точно установените неща в живота понякога са много опасни Smile Едно, че ако нямаш висока стипин на приспособимост трудно ще се адаптираш към накоя промяна, дори и малка. А другото е, че когато ти научат навиците ставаш уязвим.

Точно това съм си мислил напоследък - че би ми харесало работата да е монотонна и рутинна, ако щете еднообразна. Защото ритмичността в живота се определя в голяма степен от работата. И какво по-добро от нестресираща работа. Ама ще кажете - нямаш предизвикателства, не се развиваш, не се поддържаш във форма и кондиция. Тия неща ги постигам в свободното време, по начин, по който най ми харасва.

По принцип съм ранобуден, след обяд обичам да си подремвам, лягам си рано и вечер. Друг режим би ме извадил сериозно от релси и не зная дали ще го преживея лесно...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Противодействие Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї