Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 9:06 pm Заглавие: Кучета спасители
Предполагам много от вас знаят, за затворници, на които им се възлага да обучават кучета за слепи и парализирани хора. Как кучетата, успяват да променят мисленето им и ги правят по-добри.. хора може би. Как когато не си свикнал да се грижиш и да си отговорен за някой освен за себе си и може би дори не виждаш смисъл в живота си - изведнъж осъзнаваш, че нещо зависи от теб и е толкова предано. Чувстваш се нужен, полезен, отговорен, и най-вече не си сам. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:49 pm Заглавие:
Според мен много от престъпниците стават такива именно защото им липсва любов и нещо/някой, заради който да си струва да бъдат добри. Може би кучето донякъде замества човешката обич, която осмисля живота на хората в крайна сметка. _________________ Луда съм, еййй!
Да и аз мисля, че това е много полезно. Гхх е права, че може би точно това им липсва на затворниците - да бъдат обичани и да обичат. Също така гриженето е многоважно - когато се научиш да се грижиш за нещо безпомощно, което зависи от теб за елементарни неща - храна, вода и.. моменти на нежност. Когато си легнеш и без да усетиш се събудиш прегърнал кучето, което се е качило на леглото ти.. и нещо в теб се пречупва. Може би при някои то повече е зарастнало.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети