Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кучета спасители

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2007 9:06 pm    Заглавие: Кучета спасители Отговорете с цитат

Предполагам много от вас знаят, за затворници, на които им се възлага да обучават кучета за слепи и парализирани хора. Как кучетата, успяват да променят мисленето им и ги правят по-добри.. хора може би. Как когато не си свикнал да се грижиш и да си отговорен за някой освен за себе си и може би дори не виждаш смисъл в живота си - изведнъж осъзнаваш, че нещо зависи от теб и е толкова предано. Чувстваш се нужен, полезен, отговорен, и най-вече не си сам.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен много от престъпниците стават такива именно защото им липсва любов и нещо/някой, заради който да си струва да бъдат добри. Може би кучето донякъде замества човешката обич, която осмисля живота на хората в крайна сметка.
Eli
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 11:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да и аз мисля, че това е много полезно. Гхх е права, че може би точно това им липсва на затворниците - да бъдат обичани и да обичат. Също така гриженето е многоважно - когато се научиш да се грижиш за нещо безпомощно, което зависи от теб за елементарни неща - храна, вода и.. моменти на нежност. Когато си легнеш и без да усетиш се събудиш прегърнал кучето, което се е качило на леглото ти.. и нещо в теб се пречупва. Може би при някои то повече е зарастнало.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

това е много хубаво според мен го правят защото са сами! Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї