Лидерството не може да бъде пагубно при онзи,който не умее да борави с него,защото то му се изплъзва и последствията от него са краткотрайни .
Напротив - ако си лидер и решиш да пуснеш атомна бомба (имайки необходимите хора които те слушат), лидерството ще бъде пагубно за теб и за всички останали. Ако накараш хората да направят нещо за твоя лична изгода и те накрая се усетят, че се държат като кученца, пак ще има последствия за теб и никак няма да са приятни.
Dedoto написа:
Всъщност, ако някой не съумее да прояви лидерските си способности в конкретни условия съзнателно,преднамерено и с определена цел,то можем ли въобще да го определим като лидер,който не знае какво прави? По-скоро бих приел,че лидерството може да има пагубно въздействие ,тъкмо когато човек знае как да го използва в своя полза и за чужда сметка...
За мен някой знае какво прави не когато той си мисли че знае, а когато съзнава последствията от избора си и не цели своята лична изгода (егоизмът на Homo sapiens), а доброто на всички. Ако човек има каквато и да е цел свързана единствено с неговите лична изгода и егоизъм (т.е. ще прецака друг/ите, но ще си постигне целта, за тяхна сметка), колкото и добре да си разбира плана, за мен той НЕ ЗНАЕ какво прави. Това да разбираш плана който си създал не е голяма работа. Това да разбираш глобалните последствия от твоя план и да решиш да не гръмнеш планетата, а да направиш нещо полезно е "Знам какво правя".
Лидерството не може да бъде пагубно при онзи,който не умее да борави с него,защото то му се изплъзва и последствията от него са краткотрайни .
Напротив - ако си лидер и решиш да пуснеш атомна бомба (имайки необходимите хора които те слушат), лидерството ще бъде пагубно за теб и за всички останали. Ако накараш хората да направят нещо за твоя лична изгода и те накрая се усетят, че се държат като кученца, пак ще има последствия за теб и никак няма да са приятни.
Dedoto написа:
Всъщност, ако някой не съумее да прояви лидерските си способности в конкретни условия съзнателно,преднамерено и с определена цел,то можем ли въобще да го определим като лидер,който не знае какво прави? По-скоро бих приел,че лидерството може да има пагубно въздействие ,тъкмо когато човек знае как да го използва в своя полза и за чужда сметка...
За мен някой знае какво прави не когато той си мисли че знае, а когато съзнава последствията от избора си и не цели своята лична изгода (егоизмът на Homo sapiens), а доброто на всички. Ако човек има каквато и да е цел свързана единствено с неговите лична изгода и егоизъм (т.е. ще прецака друг/ите, но ще си постигне целта, за тяхна сметка), колкото и добре да си разбира плана, за мен той НЕ ЗНАЕ какво прави. Това да разбираш плана който си създал не е голяма работа. Това да разбираш глобалните последствия от твоя план и да решиш да не гръмнеш планетата, а да направиш нещо полезно е "Знам какво правя".
Здравей,Ачернар!
Може би се налага да синхронизираме понятието лидерство.Струва ми се,че трудно разграничаваш категориите лидерство, тероризъм и диктатура.За мен лидерството означава умение да въздействаш,да мобилизираш и да ръководиш кръг от хора и събития в желаната от теб посока за продължителен период от време.Целта в случая не е от значение при определянето степента на лидерството.Лидер може да бъде човек с изключителни качества,а всеки,който се опитва да бъде такъв има своите посредствени и краткотрайни резултати,защото не е съумял да използва потенциала си докрай или защото не го носи със себе си.Всеки случай ако под нечие въздействие решиш да пуснеш бомба-ти си или терорист,или глупак,или имаш фанатични убеждения,т.е ти се явяваш крайно ориентиран мисионер,диктатор,но не и добър лидер.В този смисъл ми е трудно да се съглася с твоето становише.Що се отнася до втората част на поста ти донякъде съм склонен да се съглася,въпреки че това е идеалистичен подход по-скоро,но все пак не забравяй,че има страшно много хора,които боравят с огромни окултни познания и много добре осъзнават последствията от действията си и въпреки това продължават да извършват престъпления в името на "другата"кауза.Те са в еднаква степен осъзнати с онези,които извършват добро,но са предпочели друг избор. _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Знаете ли тази тема ме подсеща за една която аз пуснах някъде пролетта в един друг, обаче тийн форум. Темата е дълга. Грешката беше, че я пуснах в тийн форум и, че не я написах до половината. Ако я прочетете ще видите какво имам на предвид. Това, че се впуснах в доста подробности от личния ми живот, свалих гарда и ме размазаха. В общи линии ме оплюха и охулиха. Прочетете я ако искате. Направи ми впечатление нещо обаче. Въпреки, че престанах да пиша в този идиотски форум, аз следях постовете на някои от хората които ме нападнаха. Оказа се, че те трябва да се погледнат доста. Това са хора със сериозни проблеми. Знаете ли, интересното е, че почти веднага след като пуснах тази тема и наистина се погледнах бях огрян от лъча на любовта, която преди месец си отиде за съжаление и аз все още много страдам.
Моля Ви, поне Вие не ме нападайте и оплювайте. От нещата които съм описал съм си взел поука, и се надявам никога повече да не се повторят. Ето я и въпросната тема, на които му се чете:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=162556&highlight= _________________ "Когато живееш докосвайки планината, твоето виждане за нещата се променя напълно" - С. Де Бенедети
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 6:07 am Заглавие:
Solarcoaster, в правилата на форума молят да не се дават линкове, ако е възможно... Казвам само, ако не си прочел. Защо направо не разкажеш за твоя случай в тема тук, в този форум? (ама ако може и без copy-paste ) _________________ Луда съм, еййй!
За забележката за правописа благодаря. Ще работя по въпроса. Иначе за разграничаването лидерство, умения за лидиране и цели на лидерството смятам, че Дедото достатъчно е обяснил. Това са различни неща. Онзи, който не умее да борави с лидерството няма да е диктатор и да пуска атомна бомба (имайки необходимите хора които го слушат), а анзи който умее да лидира, което е естествен основен показател, за да имаш хора, които те слушат . Целта и последствията от нея, че са пагубни за милиони това е друга тема.
Всичко това има връзка и с представата за себе си и грешната или вярна такава Вероятно вярната би се отчела тогава, когато масата от хората имат същата представа за теб, каквато имаш и ти. Е умението да въздействаш,да мобилизираш и да ръководиш кръг от хора и събития в желаната от теб посока може да води и до изграждане на образ, в който другите да вярват. Персоналният ПР има доста пръст в тази работа също. Та колкото и странно да изглежда нещата могат да текат и в обратен ред. Желан образ - въздействие - превръщане на желания образ в масово убеждение. Не само в реда - Твоят образ според другите - твоят образ според теб самия - конфликт или препокриване. Интересно _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Solarcoaster, в правилата на форума молят да не се дават линкове, ако е възможно... Казвам само, ако не си прочел. Защо направо не разкажеш за твоя случай в тема тук, в този форум? (ама ако може и без copy-paste )
Извинявай найстина не го бях прочел това правило!
Скоро ще разкажа за един мой проблем, които май се превръща в сериозен, но не е много свързан с горния линк.
Извинявам се още веднъж! _________________ "Когато живееш докосвайки планината, твоето виждане за нещата се променя напълно" - С. Де Бенедети
Знаете ли тази тема ме подсеща за една която аз пуснах някъде пролетта в един друг, обаче тийн форум. Темата е дълга. Грешката беше, че я пуснах в тийн форум и, че не я написах до половината. Ако я прочетете ще видите какво имам на предвид. Това, че се впуснах в доста подробности от личния ми живот, свалих гарда и ме размазаха. В общи линии ме оплюха и охулиха. Прочетете я ако искате. Направи ми впечатление нещо обаче. Въпреки, че престанах да пиша в този идиотски форум, аз следях постовете на някои от хората които ме нападнаха. Оказа се, че те трябва да се погледнат доста. Това са хора със сериозни проблеми. Знаете ли, интересното е, че почти веднага след като пуснах тази тема и наистина се погледнах бях огрян от лъча на любовта, която преди месец си отиде за съжаление и аз все още много страдам.
Моля Ви, поне Вие не ме нападайте и оплювайте. От нещата които съм описал съм си взел поука, и се надявам никога повече да не се повторят. Ето я и въпросната тема, на които му се чете:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=162556&highlight=
Здравей Соларкоастер,
не разбрах само с какво асоциира нашата тема с написаното в младежкия форум,не ми стана ясно и каква беше идеята да пуснеш линк към нея и как това трябваше да има нещо общо тематиката ни ?!Също така не разбрах с каква цел си разказал толкова разнородни житейски ситуации ,без връзка помежду им?Ще се аргументираш ли моля?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 5:25 am Заглавие: Re: Re
Dedoto написа:
Solarcoaster написа:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=162556&highlight=
Здравей Соларкоастер,
не разбрах само с какво асоциира нашата тема с написаното в младежкия форум,не ми стана ясно и каква беше идеята да пуснеш линк към нея и как това трябваше да има нещо общо тематиката ни ?!Също така не разбрах с каква цел си разказал толкова разнородни житейски ситуации ,без връзка помежду им?Ще се аргументираш ли моля?!
Често казано Дедо, това е просто във връзка с фактът, че доста хора не поглеждат себе си, а имат претенции. Просто бях в едно меланхолично настроение и написах всичките работи. Вярно че не се покрива изцяло с темата, а само до някъде. Няма връзка между нещата, просто защото са разказани различни ситуации, с еднакъв коренов смисъл, а той е първо да се погледнеме. Понякога причината може и да е в нас.
Скоро ще оставя и други постове и ще пиша във ваши. _________________ "Когато живееш докосвайки планината, твоето виждане за нещата се променя напълно" - С. Де Бенедети
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети