Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 2:48 pm Заглавие: Грешната представа за себе си
Седя си в офиса и гледам поредния "хит" от българския Music Idol, който някой ми е пратил по ICQ...
И се чудя: Защо хората ходят да пеят там, като нямат грам талант? Как могат да допуснат и да се надяват, че могат станат носители на международна музикална награда? Не се ли усещат? Няма ли кой да им каже, че не стават?
И от там мисълта ми тръгва по-общо към представата на човека за самия него. Честно казано, не знам от какво се формира. Може би някои хора просто са неспособни да се погледнат отвън, през очите на другите. А може би представите ни се поддържат именно от околните, които по някаква тяхна си причина ни подвеждат и не ни казват истинското си мнение за нас.
Не знам... Вие как мислите? _________________ Луда съм, еййй!
Човек, никога не може да бъде обективен за дадена ситуация. Всеки човек прави оценка на дадена ситуация спрямо мното критерии. Има хора, които и мен ме изумиха. Но всеки човек има някаква ценностна система и според тяхната - те са добри. И много е важно обкръжението. Ако другите вият като вълци, а ти си най-мелодичен от тях - си мислиш, че можеш. Истината е, че докато не запееш - си мислиш, че си даровит. Но има и двете крайности. Има сигурно и такива, които могат повече, но никога няма да се усмелят да отидат.
преценката на човек за себе си е много ложно нещо. Главно се базира на въпросите - "какво съм аз за себе си, какво съм за другите и какво искам да бъда?" Но понякога отговорите на тези въпроси са несъвмеситими с реалността. Аз-концепцията т.е.
Пък и за конкурса "Танцувай с мен" като даваха какви са се явили.... Просто хората рядко умат истинско обективно мнение за себе си и света. За това и има такива, които се смятат за ужасно красиви, или ужасно умни, а всъщност са ограничени. "колкото повече знаеш, толкова откриваш колко незнаеш". _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Хората си изграждат, както каза Лейди, Аз концепции. Това е тяхната съвкупност от моделите и житейския опит - това,което са видяли, как го интерпретират, нещата, които са им се случили и най-вече сравнението с околните. Има хора, които не общуват много, не споделят и няма как да обменят мнение с друг - т.е за тях след като няма друго мнение, тяхното е правилно. Истината е, че много от хората са неосведомени и доста затворени с цел да не се изложат и именно така го постигат повече. Те не са в крачка със себе си, зашото те незнаят, че грешат. Оформили са нещо като мнение, на базата на определени хора, около тях, и на клюки. Всеобщите заблуди. Лейди ги е засегнала някои от тях. Има хора, които наистина си мислят, че значт всичко. Имах познат, който не искаше да учи в университет, защото като го приеха някаква специалност отиде на лекции и каза "няма какво а науча от тези, аз знам повече от тях, те са пълни тъпаци и си мислят, че са голямата работа като учат, още по-глупави студенти". Няма сила на света, която да покаже на този човек, че не е така. Той е на 24 години, не мисля, че може да се похвали с нещо потресаващо гениално, и реши, че ще напише книга, за да образова народа. Този човек толкова парадираше, че за да ти каже "искаш ли да се видим", ще прозвучи нещо такова "какво би било мнението ти, ако перспективното отражение на телата ни в една отляскваща се реалност, биха имали възножността, по не толкова неведоми пътища, да присъстват заедно?". Представет си как протича разговор, в който тисе напрягаш да отсееш от "невероятния" изказ - смисленото. А той самият незнаеше какво говори и за това 1 изречение му отнема поне 20 мин.
Аз-концепциите на този човек, според мен са в невероятен дисонанс - ако питате мен
Алооо да си добре, единствения начин е, да си добре Някога когато ходех, гледах в земята от срам..нищо не знаех но ме беше срам...явно щот не знаех що е срам...по късно открих теорията, за докосването до незнанието, через разширяване на кръга на знанието...да ама това не ме спря да ставам все по познавач на непознатото и да го разширявам...така съм стигнал до там, че бих се явил и на КОН-курс, за балерини оперни певици и единственото дето би ме спряло е дали ще намеря време ако се провежда наблизо и не ме мързи да отида ако ми е кеф естествено....а какво си мислят останалите е много важо но не, за мен а за тях си, май
Мисля, че е време тук ако има разбирачи да помислят малко, за едни много съществени поразии върху една психология на едни народи през едни изминали няколко десетилетия
Пуснато на: Съб Мар 17, 2007 11:41 pm Заглавие:
Stoni написа:
Алооо да си добре, единствения начин е, да си добре Някога когато ходех, гледах в земята от срам..нищо не знаех но ме беше срам...явно щот не знаех що е срам...по късно открих теорията, за докосването до незнанието, через разширяване на кръга на знанието...да ама това не ме спря да ставам все по познавач на непознатото и да го разширявам...така съм стигнал до там, че бих се явил и на КОН-курс, за балерини оперни певици и единственото дето би ме спряло е дали ще намеря време ако се провежда наблизо и не ме мързи да отида ако ми е кеф естествено....а какво си мислят останалите е много важо но не, за мен а за тях си, май
Мисля, че е време тук ако има разбирачи да помислят малко, за едни много съществени поразии върху една психология на едни народи през едни изминали няколко десетилетия
Искаш да кажеш, че трябва просто да си непукист? Амии някои от онези всъщност доста се разстройваха от провала си. Не ще да е това.
Иначе, и аз минах през етапа на срама от всичко (смутните тийнейджърски години). Сега като се замисля, сигурно съм се срамувала и от това, че съм се родила. Сега съм се приела: каквато съм, такава съм! Който има проблем с мен - да ми каже Надявам се, че околните ме харесват, но всъщност не ме интересува особено. Дали представата ми за себе си е като тази на околните за мен - никога няма да узная, така че за какво да се чудя изобщо _________________ Луда съм, еййй!
Мене лично много повече ме смущава присъствието на некомпетентни и непрофесионални членове в журито,които нямат музикално образование или едва са завършили такова,но не и свързано с вокална школа!От там и не мога да възприема,нито да си обясня строгостта и претенциозността на тези хора,относно материя,в която те нито са в състояние да се представят подобаващо,нито са теоретично добре подготвени и издържани.Иначе
не мога да не отчета факта,че самата идея на мюзик айдол е много хубава и явяването на толкова много хора ме радва,защото измежду тях наистина има и таланти,освен това всеки,който има любов към пеенето,въобще към творчеството, заслужава такъв шанс поне веднъж в живота си,колкото и недаровит да е той.
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:18 pm Заглавие:
Dedoto написа:
Мене лично много повече ме смущава присъствието на некомпетентни и непрофесионални членове в журито,които нямат музикално образование или едва са завършили такова,но не и свързано с вокална школа!От там и не мога да възприема,нито да си обясня строгостта и претенциозността на тези хора,относно материя,в която те нито са в състояние да се представят подобаващо,нито са теоретично добре подготвени и издържани.
Е, аз не мисля, че журито е чак толкова зле подбрано. Има трима певци и един шоумен, всеки от тях си е успял в България, в своята облат и жанр. Смятам, че са с достатъчно стаж, че да могат да преценят кой от кандидатите би се справил и нататък. В крайна сметка, за да бъдеш звезда в днешно време изобщо не е достатъчен само глас и любов към музиката - трябват си визия, поведение, издръжливост на напрежение и такива работи. _________________ Луда съм, еййй!
Аз, донякъде, съм съгласна с Дедото. Има един мъжки индивид, който как не го чух да погледне положително и да похвали някой от участниците, от които имаше наистина много добри. Винаги е със забележки и намръщен. Мисля, че доста са му минали през ръцете и определено има ако не талант, то поне слух за това, но ми се струва и на мен, че малко се прави на важен и прекалено критичен. И двете дами са постигнали доста като музиканти, а не като шоумени, и са много по-позитивни. Все пак те са аматиори, а той очаква да са богове. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Защото влизате в часния случай на предаването съм длъжен да ви информирам, че всеки от журито играе роля...взета и предоставена им от режисьорите на предаването имащи крайните резултати от подобни продукции проследени и анализирани от подобни такива по света...няма нищо авторско в цялото шоу...комерсиална простотия ....нещо като Рамбо 6 или Роки 13 .....Самия Слави от както е в БТВ е 100 шут...нищо не зависи пт него...човек на работа...обаче до тези изводи се стига ако познаваш предавания на други звезди и страни на техните си езици...
Целите са предварително поставени и печалбите пресметнати и то не за тази година и само от тази игра в тази схема...
Мерси...
Според мен има два вида хора-едните са сатели, другите са планети. Първите имат необходимостта да получават одобрение за постъпките си от другите, а вторите правят това, което на тях им хаесва без да се интересуват от чуждото мнение. В краткия си жовот съм се убедила в едно-знаещите, можещите и наистина значимите хора няма нужда да се доакзват пред другите, държат се съвсем обикновено с всеки, а тези, които са въздухари имат необходимост от постоянно избиване на комплекси.
Нека не забравяме, че красотата на света около нас е в разнообразието!
Абсолютно съм съгласна. Когато си вътрешно задоволен от себе си - нямаш нужда от външно одобрение. Когато ти самия не си сигурен в себе си - постоянно търсиш одобрение, защото може би се надяваш да те направи по-самоуверен. Но истината е. че дори и да получиш такова одобрение, те задоволява само за определено време и след това имаш нужда от нова доза. За това си мисля, че истински богати са тези, които вярват в себе си и знаят какво представляват. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Само едно искам да кажа.В България има адски много таланти............Повярвайте ми, имам наблюдение! _________________ ''Научи се да мълчиш.Нека спокойният ти ум слуша и попива''
А според мен най - лошата комбинация е и на- срещаната - свръхамбиция и пълна липса на способности, за талант да не говорим _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Брр Селлфкилър, ако знаеш колко такива хора страдащи от абсолютна липса на способности и свръхамбиция съм виждала преуспели в живота - мани, мани. Особено в служебен план можеш да видиш мнооого-много такива. Те са си супер и не носят вреда никому освен на онези, които се налага да им слушат глупостите сред като вече са се издигнали под напора на своята свръхамбиция и не са си отворили мозъчетата абе грам да попият
Аз въпреки всичко ги увъжавам стига да не са ми на пътя , защото всеки постигнал успехи и резултати, независимо от начина е достоен за уважение в мойте очи. Малко съм привърженик на целта оправдава средствата.
А виж, ако са ми на пътя, то тогава болезнено разбират, че амбиция съчетана с пипе е повече от гола амбиция, независимо колко силна е тя
Абе я кажете за новия мюзик айдъл бе хора ? Онз дет се коментира тука е по-предишния. Аз гледах финала. Какво мислите, затова, че Тома победи Нора, аммм (това за който е гледал разбира се ) _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
За Music Idol и аз нямам думи
Но представата за себе си ме заинтересува. Вероятно в търсене на сила и власт хората правят какво ли не...Но не само те, а и най-близките им не могат да оценяват обективно. Сами видяхте случая с Иван Ангелов - хората гласуваха за него не заради певчески способности ( ), а защото се правеше на идиот (а може и такъв да си е по принцип). Щом цяла България не може да прецени кой има талант да пее и за какво е въпросното шоу, как очаквате един човек да може сам да го направи?
Щом цяла България не може да прецени кой има талант да пее и за какво е въпросното шоу, как очаквате един човек да може сам да го направи?
Хе Всички толкова го плюят това момче И имам чувството, че от цялото шоу той остана и ще остане най-запомнен Да си се питал защо, Achernar?
Не адмирирам идеотчтините на момчето, но не случайно Мюзик Айдъл не е конкурс по надпяване в НДК, а телевизионно реалити, в което съспенса и шоу ефектите са доста застъпени. Та за мен Иван си имаше своето място и макар и не достатъчно умерен и умел има качества, които малко хора притежават. Качества тип "Да разлаем кучетата+, качества, които провокират интерес, та макар и с простотии и събуждат хорското мнение и реакции. Колкото и странно да звучи за мен това момче, ако си насочи дарбата в превилната посока може да стане каквото си пожелае в този живот - политик, лидер, актьор или друго. Просто защото е пълно с гласовити таланти по пиано баровете като Нора например, с нечовешки огромен глас, но единици са онези, които умеят да провокират и управляват интереса и мнението на тълпата. Самия факт, че пишем за идеотчтините на Иван в момента е тзвук от това, което той направи и донякъде доказателрство на думите ми. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Съгласна съм доколкото мнението ти почти каза "За да те забележат, трябва да си различен", а вече кой с интелект, кой с простотия, всеки може да блесне. Хората възприемат определени граници в поведението за "нормални". Всичко, което е извън тези граници (дали защото не ги достига или ги надминава много), се възприема като различно и следователно буди интерес. Затова запомниха Иван. По същата причина запомниха и Валентина Хасан ("Кен Лий"). Ако някое от момичетата се беше появило чисто голо и него щяха да запомнят. Но това не са нещата, с които трябва да се запомнят хората. Внимание трябва да се обръща на истинския потенциал, а не на простотиите, но хората нямат навик да забелязват истински важните неща.
Въпрос на възприятие
Аз тази с Кен Ли не я помня толкова, помня самата издънка, която наистина беше забавна
Между прост и вършещ простотии има разлика според мен. И когато тълпата иска идеотчтини ги получава, просто според мен има хора, които дават на тълпата това за което е гладна съвсем съзнателно, което говори за умения и талант макар и често пъти неовладян или правилно насочен, има и такива, които са просто забавни в падението и нищетата си, колкото и грубо да звучи.
Незнам дали ще направиш връзката, но това, че Хитлер е бил луд и проповядвал нацистки, гнусни и нехоманни послания, това че е бил недиректен убиец на милярди и това, че е отвратителна личност в очите на много хора, включително и моите, не го прави по-малко талантлив диктатор. Той е бил велик лидер, манипулатор и провокатор, а това, че посоката на убеждениета му и реализацията на таланта му са били такива е друга тема. Това си е мое мнение, НО просто лидирането, провокацията и воденето на мнения за мен е едно от най-големите изкуства на този свят, макар малко хора да го осъзнават. И така пак според мен Иван-чо - хлапето с идеотското поведение притежава частица от този талант, който е трудно някой на изрови като факт сред полярните мнения за странното му и безпърдонно поведение _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Тази връзка отдавна съм я направила Но можеш да поработиш върху правописа си.
Лидерството (и изобщо силата) е важно умение в ръцете на подходящ човек и потенциално пагубно в ръцете на човек, който не знае какво да прави с него. Но да се върнем на въпроса. Вероятно почти всеки човек има грешно мнение за себе си. Грешно не толкова заради надценяване, колкото поради неразбиране на потенциала и способностите си. Всеки иска да е (и често си въобразява че е) най-добър, най-силен, най-могъщ, най-умен...най-най. Ето защо понякога е дорбе да се свалят такива хора на Земята
Тази връзка отдавна съм я направила Но можеш да поработиш върху правописа си.
Лидерството (и изобщо силата) е важно умение в ръцете на подходящ човек и потенциално пагубно в ръцете на човек, който не знае какво да прави с него. Но да се върнем на въпроса. Вероятно почти всеки човек има грешно мнение за себе си. Грешно не толкова заради надценяване, колкото поради неразбиране на потенциала и способностите си. Всеки иска да е (и често си въобразява че е) най-добър, най-силен, най-могъщ, най-умен...най-най. Ето защо понякога е дорбе да се свалят такива хора на Земята
Лидерството не може да бъде пагубно при онзи,който не умее да борави с него,защото то му се изплъзва и последствията от него са краткотрайни .Всъщност, ако някой не съумее да прояви лидерските си способности в конкретни условия съзнателно,преднамерено и с определена цел,то можем ли въобще да го определим като лидер,който не знае какво прави? По-скоро бих приел,че лидерството може да има пагубно въздействие ,тъкмо когато човек знае как да го използва в своя полза и за чужда сметка...Още нещо-силата и лидерството не винаги са вървели ръка за ръка.Историята сочи множество примери в това отношение.Лидерството обикновено е стремежа към тази сила и рядко нейното проявление.
Иначе за правописа на Елси съм съгласен-предлагам да и дърпаме ушите и да я пратим на училище _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети