| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jana D'ark Разбирач

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 1:58 pm Заглавие: Езикът на тялото |
|
|
Всеки ен, навсякъде около нас се срещаме с хора и.. разчитаме така, наречените - знаци на тялото. Разминавате се с противоположния пол и той/тя правят движение, което ви кара да се усмихнете и да се обърнете след него/нея.
Намигане, усмивка...как комуникираме с непознатите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Според настроението си комуникирам  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 8:16 pm Заглавие: |
|
|
Езикът на тялото е много силно изразен при всеки от нас. В танците, дори в обикновена комуникация между двама на кафе. Ръкомахането, мимиките на лицето. Ми как ухажваме? Това си е изцяло акт на тялото - думите рядко правят силно впечатление тогава, а повече жестовете. В тоя ред на мисли един интересен факт. В заведенията се използва приглушена светлина, защото когато човек е възбуден (не само физически), зениците му са оголемени. Когато е затъмнено - също. По този начин, без да искаме ние четем език на тялото и това създава "романтичната" атмосфера. Ние не го правим съзнателно. Това е като закодирано, както когато сме уплашени или щастливи се познава. Това ни е генетично заложено да талкуваме такива промени или състояния на тялото - за да правим оценка, за да оцелеем първоначално. Но релано тези неща действат. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 2:27 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | | Ми как ухажваме? Това си е изцяло акт на тялото - думите рядко правят силно впечатление тогава, а повече жестовете. |
Ааа затова ли има ситуации, в които мъжът не разбира от "Не"? Когато жената се опитва да каже "Не!", обаче реално харесва мъжа. А мъжът продължава да настоява, защото изобщо не го чува това "не" а гледа само мимиките и жестовете  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Няма жена, която да казва НЕ и да не си мисли ДА.
Стони  |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 9:39 pm Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Няма жена, която да казва НЕ и да не си мисли ДА.
Стони  |
Има, има
Ама ти с твоя неустоим чар сигурно не си попадал на такава  _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2007 1:59 pm Заглавие: |
|
|
Oпределено има такива случаи, но идеята беше, че ние несъзнателно тълкуваме - несъзнателно изпратени сигнали. Имаме закодирани сигнали - детето не е научено да се учудва или смее, но го прави - като мимики на лицето. Тялото знае, кои мускули да съкрати, за да покаже "радост". По същия начин дори и някой да ти казва "Не", по някакви причини, може цялото му тяло да излъчва "ДА".
По този принцип и усещаме, че някой ни харесва. Случвало ви се е предполагам, някой да не показва кой знае какво, но просто да усещате симпатията на даден човек. Това е, защото той без да иска изпраща сигнали и вие несъзнателно ги разчитате.
Друг е въпросът със съзнателните сигнали - когато флиртуваме, когато се запознаваме с някой, когато демонстрираме отчаяние, скука или каквото и да е.
Ръкомахането, мимиките, се таклуват по много различни нащини - нервност, показване на затвореност/отвореност към света, притеснение и тн. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 11:47 pm Заглавие: |
|
|
| ghh написа: | | Stoni написа: | Няма жена, която да казва НЕ и да не си мисли ДА.
Стони  |
Има, има
Ама ти с твоя неустоим чар сигурно не си попадал на такава  |
Като те гледам..няма да си и ти от тези, за които смяташ, че съществуват
...я ми прати няколко снимки от плажа да видим кво ще излезе  |
|
|
 |
ghh Доцент

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 11:54 pm Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: |
Като те гледам..няма да си и ти от тези, за които смяташ, че съществуват
...я ми прати няколко снимки от плажа да видим кво ще излезе  |
Хехе, мерси, предпочитам си анонимността _________________ Луда съм, еййй! |
|
|
 |
Dedoto Асистент

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 12:26 pm Заглавие: |
|
|
Някъде бях срещнал факта,че невербалната комуникация представлява около 60% от възприемането на дадена информация,разбира се при среща със събеседник !
Невербалните сигнали действат изключително силно и като катализатор върху дълговременната памет,придавайки и емоционална окраска. _________________ Само Истината те прави свободен!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 7:41 am Заглавие: |
|
|
През 1985 във влака, се гледахме с едно момиче 3 часа без да си кажем нищо...тя слезна на една гара преди Трявна...никога не съм я чувал нито виждал преди и след това  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 8:19 pm Заглавие: |
|
|
така е!
Флиртът всъщност е точно тази невербална комуникация. Когато се "сваляте" с някойот съседната маса - несъзнателно правите извивки на тялото, гълтате корема, бавно движите ръце, усмихвате се по-различно... комуникирате с жестове - показваме, че "аз те харесвам, симпатичен си, но не съм много склонна да дойда аз - ела ти" _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:46 am Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | "аз те харесвам, симпатичен си, но не съм много склонна да дойда аз - ела ти" |
...да ама ти си по близо, ела ти  |
|
|
 |
|